donderdag 2 januari 2020

Nieuwjaarsbrieven

Om 18:30 uur kwamen ze aan, dochterlief, schoonzoon en de kindjes. Het eten was klaar maar eerst moesten er, bij een drankje, nieuwjaarsbrieven worden voorgelezen (in ruil voor een geschenkje).

De kinderen hebben heel goed gegeten van mijn soep en stoofvlees (en kregen een ijsje toe).
Terwijl ze daarna even speelden en naar een film keken, konden wij nog wat keuvelen voor dochter en schoonzoon naar huis zouden vertrekken.

Eva wilde al vrij vroeg naar bed gaan ('Niet te luid praten beneden, hé', zei ze me toen ik haar een nachtzoen gaf),  Elena en Matthias keken nog naar respectievelijk een film (op het televisiescherm) en een vlog (op mijn pc-scherm) tot 21:30 uur.

Elena nam enkele "Jommekes" mee naar bed, want ze kan niet slapen als ze niet eerst gelezen heeft. Eva sliep al vredig toen ik de twee groten naar boven begeleidde maar ik hoop dat Elena Matthias niet wakker zal houden!

Het handmatig afwassen viel enorm mee... maar ik heb dat wel meteen na het eten gedaan, wat ik niet zou doen als ik "vreemde" mensen ontving.

Terwijl ik dit schreef, stond ineens Eva in de salon: ze wilde nog een boterham met choco eten! Ze at die op in de keuken en vertelde me onder andere dat Matthias slaapt en dat Elena nog steeds aan het lezen is!

Nadat Roger Eva terug naar boven had gebracht, en  nadat we daarna samen hadden gezocht naar haar knuffel die ze onderweg naar de keuken was verloren, herinnerde ik me een ander gesprek dat ik had met Eva terwijl ze haar boterham met choco opat.

Ze vertelde me immers wat ze heel graag zou krijgen op het verjaardagsfeestje dat binnenkort voor de drie kindjes tegelijk zal plaatsvinden.  Ik zocht online en vond het meteen: ondertussen is het besteld en betaald!

1 opmerking:

  1. Ik kreeg vandaag een mail... met een aanbieding: 30% korting op het geschenk dat ik voor Eva heb gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen