dinsdag 21 januari 2020

Oude mensen

We bezochten vandaag nog eens de nicht Jeannine van Roger.

Bij een kopje koffie of een mok thee (én taart: ik kan beter niet opnieuw elke week ergens op bezoek gaan hier in Haspengouw of mijn broeken gaan op de kortste tijd weer spannen rond mijn middel!) wisselden we familienieuwtjes uit. We spraken ook over het nieuwe project van de werkgroep WO I-II. Ze leende ons enkele documenten waarvan we zouden kunnen gebruik maken voor ons boek. En we haalden herinneringen op aan haar moeder, tante Laure, en aan andere oude familieleden.

Ineens besefte ik dat we nu ook horen bij de categorie "oude mensen", Jeannine (81 jaar in 2020), haar enige broer nog in leven (86 jaar), Roger (76 jaar), ik én de meeste van Rogers neven en nichten!

Deze avond, vlak voor we zouden aan tafel gaan, weer een telefoontje van mijn moeder (ook een oud mens!). Ze had deze middag mijn vriendin Denise en Walter op bezoek gekregen en was zo blij van haar middag.

Na het avondeten beantwoordde ik nog een mail van Bernadette (de vrouw van Juan Masondo) en daarna werkten Roger en ik nog een paar uur aan enkele teksten voor de werkgroep WO I-II.
Terwijl we daar mee bezig waren, besefte ik ineens dat, vermits Jef V. is weggevallen, Roger en ik de oudste leden zijn van de werkgroep!

Telkens als ik even echt besef dat ik oud ben, geeft dat een heel raar gevoel!

O ja, en gisteren kreeg Roger een antwoord van Guy Missotten. Ook hij begint last te krijgen van ouderdomskwaaltjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten