woensdag 15 januari 2020

Roger werd 76 jaar!

Dat was precies tien minuten geleden, om 23:30 uur.

We wilden er een rustige dag onder ons van maken en dus had ik mijn klanten gewaarschuwd dat ik niet beschikbaar zou zijn.

Lang voor het uur waarop we normaal gezien wakker worden, werden we gewekt door de werklieden die al een paar uur bezig waren en ineens vrij veel lawaai maakten.
We zijn dan maar opgestaan en, na een snel ontbijt - en het begroeten van de werklieden -, zijn we onze wekelijkse uitgebreide boodschappen gaan doen.

Mijn bedoeling was, nadat we onze spullen naar huis hadden gebracht, ofwel een wandeling te maken ofwel nog een paar andere winkels te bezoeken samen met Roger. Hij doet dat immers veel liever dan ik!

Voor een wandeling stond er een te felle en koude wind, dus stelde ik, na een snelle hap, voor om te beginnen naar de Kringwinkel te rijden.
'Dat gaat niet, want de aannemer komt straks langs', antwoordde Roger.
Ik stelde nog voor dat bezoek te proberen per telefoon uit te stellen, maar Roger kreeg de aannemer niet aan de lijn. Dus wachtten we terwijl we lazen en zo.

Rond 16 uur kwam een werkman ons zeggen dat hij pas contact had gehad met de aannemer: die zou pas deze avond komen. Omdat het ondertussen was beginnen te regenen, namen de werklieden afscheid. En Roger en ik besloten niet meer weg te gaan.

Rond 18 uur maakte ik guacamole klaar die we als een soort voorgerechtje aten samen met wat brood. De rest van ons avondmaal (dat we tegen 19 uur nuttigden) bestond immers uit kliekjes.

We waren pas klaar met de afwas toen de aannemer aanbelde.

Je moet weten dat Roger en hij op dezelfde school hebben gezeten, in dezelfde Leuvense wijk hebben gewoond, dat ze allebei onder andere met houtbewerking bezig zijn, dat er zaken moesten besproken worden in verband met de werken en dat de aannemer altijd heel graag vertelt over zijn avontuurlijk leven.
Dat verklaart waarom die twee tot 23:30 uur, bij enkele glazen wijn, bleven herinneringen oproepen als de bezoeker niet uitgebreid vertelde over zijn leven of het had over zijn plannen voor de verdere werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten