vrijdag 28 juni 2024

Vakantie!

De overlijdensberichten zijn allemaal gearchiveerd en deze middag belden we naar de kindjes. Ze hebben alle drie een goed rapport maar de details zal ik pas volgende week ontdekken (en daar kijk ik naar uit)! Nu waren ze te ongeduldig om aan hun vakantie te beginnen.

Wij ruimden de keuken op en maakten ze schoon. In feite vraagt opruimen niet zoveel tijd als Roger helpt: misschien toch huishoudhulp overwegen? De vraag is natuurlijk of Roger bereid is me elke week te helpen opruimen! 😉

Het is nog steeds zacht zomerweer maar toch ging ik daarna eerst aan mijn pc zitten om op mijn gemak de nieuwsberichten te lezen. Na ettelijke commentaren op "het debat tussen Biden en Trump" gisteren, viel ik op een gesprek met dokter Rueff. Over cardiovasculaire gezondheid. Ik herinner me dat in 1997, toen Roger zijn hartinfarct kreeg, ik al vermoedde dat stress de oorzaak was maar dat alle dokters dat toen ontkenden. Nu hoorde ik dokter Rueff zeggen dat stress de voornaamste risicofactor is voor hartproblemen, gevolgd door diabetes en onze foute manier van eten. Hij klaagt zelfs de diëten in zorginstellingen aan: veel te weinig vette vis, groenten en fruit (ook al in Frankrijk dus?) en te veel suikers en snelle koolhydraten! 

Dat laatste heb ik inderdaad zelf meegemaakt in april... en eigenlijk begrijp ik niet dat je net op die plekken zo ongezond eet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten