donderdag 3 februari 2011

Viscurry

Vandaag zat ik met allerlei overschotjes, en daarmee wilde ik wel iets lekkers klaarmaken. Dat is me gelukt!

Alleen was de vis die ik gebruikt heb niet van de lekkerste: het was koolvisfilet. Ik had die eens in diepvriesversie gekocht, dus het kan daaraan liggen. Maar kom, hij moest echt opgegeten worden als ik hem niet wilde wegsmijten.

Verder had ik nog in huis: één groene paprika, een aantal garnalen (niet genoeg voor Gamba’s al ajillo), één vrij kleine courgette, én blokjes curry die we onlangs gevonden hebben in de Aldi (jaja, sluikse reclame, zoals Zeger zou zeggen!) Glimlach

Dat heb ik allemaal gebruikt,

aangevuld met 1 dikke  ui, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, sojaroom, peper, en speciale wokolie waar coco en een curry-mengeling aan toegevoegd is (ook gevonden bij de Aldi. En het leukste is dat ik ooit over al die ingrediënten heb mogen vertalen. Nee, dat was niet voor Aldi!).

Zo heb ik het klaargemaakt:

Ik heb de vis in stukjes verdeeld en laten marineren in sojasaus en sherry.
Ondertussen heb ik de paprika, courgette en ui (allemaal in reepjes gesneden) gewokt in die speciale olie.
Daarna, terwijl de groenten uitlekten in een vergiet, heb ik de visblokjes snel gebakken in dezelfde olie.
Waarna zij ook in het vergiet gingen.
Dan kwamen de garnalen aan bod. Zodra die goed rood zagen, gingen ze bij de rest van de bereiding.

Vlak voor de bediening heb ik dat ‘curry-blokje’ opgelost in een beetje water, heb de mengeling even laten indikken, en heb er dan al de rest aan toegevoegd: groenten, vis en garnalen. Ik heb er nog een beetje sojaroom aan toegevoegd, en wat peper om de vanilleachtige smaak van sojaroom te verdoezelen.

En ik heb het geheel opgediend met rijst.

Roger vond het heel lekker! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten