woensdag 17 juli 2024

Afspraken in het Leuvense

Ik heb het boek uit. Schandalig eigenlijk hoeveel zaken niet verder mochten onderzocht worden!

Vandaag heb ik daar echter niet verder over nagedacht: we hadden immers afgesproken met vriend Karel. Weer reden we samen van zijn flat in Leuven naar "De Brug" in Herent waar we zoals steeds uitstekend aten, bijpraatten en alle wereldproblemen oplosten 😀. Het was prachtig weer (ik vermoed ongeveer 26°C) en eerst was Karel van plan de middag te eindigen in de tuin van "Café Maritime". Zelf zag ik daar een beetje tegenop vanwege de steile trappen naar die tuin. Na ons dessert (een ijsje voor onze vriend, koffie of thee voor Roger en mij) voelde Karel zich echter wat moe en zag hij af van zijn plannen. Hij werd liever naar huis gereden. Tja, we zijn dan ook oude mensen geworden hé! 😀

Dat betekende voor ons een uurtje vroeger dan voorzien bij schoonzus L. aankomen. Waar we ook hadden afgesproken met Zeger. Schoonzus sliep, we maakten haar voorzichtig wakker, reden haar naar de cafetaria die echter gesloten bleek. Zeger kwam daar net aan en samen zaten we een poosje te keuvelen in de schaduw op het binnenplein van het rusthuis. Na korte tijd wilde schoonzus terug naar haar kamer: ze voelde zich te moe. 

We verlieten het rusthuis dus al een uurtje na onze aankomst en spraken met Zeger af in "De Spuye".  Waar Zeger op de fiets veel sneller aankwam dan wij met de auto! 

Daar dronken we nog een biertje op het terras, genietend van het zomerweer. Een heel gezellig uurtje werd dat, met aangename, heel interessante conversaties. Nog eens op restaurant eten, daar had Roger echter helemaal geen zin in (ik vermoed dat hij ook vrij moe was) en dus reden we daarna meteen terug naar Haspengouw. 

Wat eigenlijk niet zo verstandig bleek: we zaten midden in het spitsuur! 

4 opmerkingen:

  1. Ook ik was in Leuven….we hadden elkaar kunnen treffen….

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je bent wie ik vermoed dat je bent, misschien even een seintje geven als je van plan bent naar Leuven te gaan? Het zou fijn geweest zijn elkaar daar te treffen als wij die dag ook daar moeten zijn!

      Verwijderen
  2. Ja het is Françoise, maar krijg steeds Anoniem wanneer ik een reactie schrijf…

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je bent niet de enige die me dat vertelt maar meestal herken ik de "anonieme" als ik hem of haar al persoonlijk kende! Stom dat we elkaar niet getroffen hebben! Kusje

      Verwijderen