vrijdag 9 augustus 2024

Nieuwtjes

Gisteren, vlak na een lang telefoongesprek met straatgenote V., een even uitgebreid telefoontje met de kindjes die pas thuiskwamen van een lange reis. Ze leken echt in de wolken en hadden heel veel te vertellen! Voor vandaag hadden Roger en ik een bezoekje aan schoonzus L. (in het Leuvense) gepland en dochterlief stelde even voor bij hen langs te komen. Wat ik na enige aarzeling toch maar niet aannam: ik weet immers hoe druk je het hebt bij thuiskomst na een lange reis!

We hadden van Georges V. twee boeken in leen gekregen, geschreven door de heemkundige kring van Kortessem, over de Tweede Wereld Oorlog. Gisterenavond en deze ochtend nam ik die werken even door. Een heel andere aanpak dan wat wij met onze werkgroep van plan zijn en eigenlijk, zoals Roger (die ze ook doornam) me deze avond zei: "een beetje rommelig, te veel details". Ik ga er nog een poosje verder in lezen maar nu al heb ik de indruk dat onze geplande aanpak inderdaad beter is.

We bezochten dus L. vandaag (zonder Zeger die deze keer niet vrij was). Ze zag er veel beter uit dan vorige keer en genoot volop van een wijntje in de cafetaria van het rusthuis. We kregen er even het gezelschap van haar vriendin zuster A. die ons onder andere vertelde dat ze sinds kort ook in dat rusthuis verblijft. Eigenaardig genoeg had L. ons daar niets over gezegd!?

Thuis vond ik nog een paar enthousiaste reacties op mijn reĆ¼nievoorstel. Ik hoop zo dat ik een datum kan prikken die voor iedereen past!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten