zondag 15 september 2024

Verrassingen

Roger en ik hadden het over Simone de Beauvoir en Sartre deze middag en Roger vroeg me of ik ooit "La force de l'âge" van Beauvoir had gelezen. Dat had ik niet (hoewel ik verschillende boeken van haar heb gelezen en er telkens heel fel van genoten heb). Roger vermoedde dat we dat boek hebben. Dat wist ik helemaal niet (hoewel ik zelf destijds in onze bibliotheek de boeken alfabetisch heb gerangschikt)

Terwijl hij naar dat boek zocht, keek ik zelf even bij de e-boeken op mijn pc en, verrassing: ik bleek daar (weliswaar in Nederlandse vertaling) een ander nog niet gelezen boek van die auteur te hebben: "Une mort très douce" - "Een zachte dood".

Toen Roger terugkwam met een exemplaar van "La force de l'âge", was ik al op mijn scherm "Een zachte dood" aan het lezen, over het overlijden van Simone de Beauvoirs moeder. Dat boek heb ik nu uit: aangrijpend, diepzinnig en heel goed geschreven (en vertaald).

Nu ga ik eerst een nieuw bericht van Matadi-vriendin Sabine beantwoorden (ik denk dat we ons een van deze dagen aan het overlijden van Rachel mogen verwachten), en daarna begin ik dat papieren boek te lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten