Vandaag deden we onze boodschappen, en bij Colruyt zag ik venkels liggen. Lang geleden dat ik die nog had gezien. Ik heb er volgend recept mee klaargemaakt.
Nodig:
4 kleine venkelknollen
4 middelgrote uien
4 dikke aardappelen
400 gram kalkoenhespblokjes
30 g margarine, 30 g bloem, 1/2 l water, 1 tablet groentebouillon
zout, peper, 50 g magere geraspte gruyère of andere geraspte kaas
Bereiding:
Aardappelen 20 minuten in licht gezouten water koken
Venkelknollen 10 min in licht gezouten water koken
Uien 5 min in licht gezouten water koken
Laten uitlekken
Groenten in partjes snijden, in ingevette ovenschotel schikken.
Saus maken met margarine, bloem, water en groentebouillon.
Hespenblokjes en 25 g gemalen kaas door de saus roeren.
Saus over de groente scheppen, rest van gemalen kaas erover strooien.
Bakken in oven op 180°C tot de kaas gesmolten is en de gratin mooi goudbruin kleurt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten