Per persoon: 100 gr rundsgehakt of nog beter: lamsgehakt (en mag ook vervangen worden door quorn) 1 ui 1 teentje knoflook rijst (een kopje per twee personen) 1 of 2 paprika’s
verder: peterselie (een goed handvol) dragon (heel veel: ik doe het op mijn gevoel, maar ik denk dat er zeker meer dan vier eetlepels in gaan) gezeefde tomaten olijfolie zout, peper eventueel geraspte kaas | Uien en look fijnhakken. Eventueel kaas erover strooien Ongeveer 45 minuten in voorverwarmde oven (220°C) zetten tot de rijst gaar is en de kaas (als die al is toegevoegd) zorgt voor een gratineereffect. |
Mijn tante-vriendin vroeg me mijn recept voor gevulde paprika’s, en dus heb ik beslist het toch even te kopiëren uit het bestand waar ik al mijn – volgens mij – gelukte kookprobeersels noteer, en dit Zeger zijn opmerking van eergisteren indachtig.
Bedankt Josiane,
BeantwoordenVerwijderenZal het zo eens uitproberen ook !
Kusje,
Françoise
Geef mij toch maar selder met ballekes....
BeantwoordenVerwijderenDe twee zaken zijn niet te vergelijken, hé, Nononc! Maar je hebt gelijk: dat recept van marraine is superlekker (zeker als je het klaarmaakt zoals zij het deed en niet zoals ik onlangs). Hoewel dat er ook mocht zijn hoor!
BeantwoordenVerwijderen