zaterdag 6 juli 2024

Goed gevulde zaterdag

Het beloofde een vrij rustige zaterdag te worden en ik wilde eindelijk opnieuw een paar uurtjes besteden aan die opzoekingen. Ik heb er echter maar een halfuurtje aan besteed (maar al veel meer gegevens gevonden dan op het vorige halfuurtje). 

Er kwam immers een telefoontje van Jan Gerits die me vertelde dat hij een week in het ziekenhuis heeft gelegen ten gevolge van een ongelukkige valpartij thuis... die zeker fataal was afgelopen had een buur hem niet op tijd (maar wel na meer dan één dag!) uit de nood geholpen. Ik was danig geschrokken en raadde Roger nog eens aan zijn gsm overal mee naartoe te nemen, zeker als hij naar de wei gaat (het zou niet de eerste keer zijn dat hij daar uitglijdt). 

Roger raadde me daarna aan een interessant artikel te lezen in "Doorbraak".  Ik plaats er wel een link naartoe maar vrees dat je het niet kunt lezen wegens achter een betaalmuur. In een van de reacties op het artikel vond ik een link naar een interview met bioloog, immunoloog en vaccinoloog Theo Schetters (ik weet het, hij werd tijdens de sanitaire crisis nogal bekritiseerd omwille van zijn meningen en uitspraken) dat me intrigeerde. Ik ging naar het interview, zag dat het meer dan 2 uur in beslag nam, aarzelde een poosje en besloot uiteindelijk toch te kijken. Een heel interessante uitleg bleek dat te zijn, over de ontwikkeling en op de markt brengen van vaccins, hun werking (en ook over de speciale werking van mRNA-vaccins), over het natuurlijke ziekteproces, geneeskunde en medicijnen in het algemeen en over de evolutie van de voedingsindustrie. Deze keer is het in het Nederlands, dus als je een beetje tijd hebt, raad ik je zeker aan ernaar te luisteren. De uitleg van Schetters is heel duidelijk en ook voor leken verstaanbaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten