donderdag 29 augustus 2024

Jan en Jo op bezoek

Vandaag kwamen Jan Gerits en Jo Corstjens de voorraad Limburgse monografieën ophalen om ze te brengen naar hun nieuwe opslagruimte in hun gemeente. Vandaar die taart gisteren, die Roger trouwens deze middag ging kopen: een heerlijke pruimentaart!

Jo en Jan hadden een prachtige ruiker voor mij bij, alsook een exemplaar van het eerste jaarboek van hun onlangs opgerichte "Heem-en Cultuurkring De Commanderie". Heel interessante artikels staan er in dat boek (ik heb er deze avond al wat in gelezen)!



Jo en Roger verhuisden de dozen met Limburgse monografieën naar de auto van Jo terwijl Jan en ik gingen "keuvelen" in de leefkeuken waar ik tegelijkertijd koffie zette. Na een uurtje kwamen Jo en Roger zich bij ons voegen, we smulden van de taart, dronken koffie of thee, en praatten over literatuur, heemkunde, onderwijs enzovoort. Jo (die in het middelbaar lesgeeft) beaamde dat het onderwijs serieus achteruit gaat de laatste tijd. Echt angstaanjagend wat hij allemaal vertelde, en niet hoopgevend voor de kindjes!

We haalden ook herinneringen op aan onze studententijd (hoewel Jan ouder is dan wij en Jo jonger is, hadden we met veel dezelfde professoren te doen tijdens onze universitaire studies). Er werd nog gesproken over de plannen van Jan wat betreft de Limburgse monografieën, Jan vertelde nog eens over zijn recente valpartij en haalde natuurlijk weer herinneringen op aan zijn in 2021 overleden echtgenote Andreia.  En uiteindelijk was het tijd om afscheid van elkaar te nemen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten