woensdag 28 augustus 2024

Dokter Zizi aan het woord

Vandaag verjaart schoonzus L. Roger belde haar deze middag op en vertelde haar dat we haar vrijdag zouden bezoeken (na afspraak met zijn andere zus, H., want we proberen haar niet allemaal tegelijk te bezoeken), waarop L. antwoordde dat die dag niet past voor haar. Er werd een andere afspraak gemaakt (maar ik bedacht dat het een geluk is dat we niet ook al andere afspraken hadden gemaakt in het Leuvense voor vrijdag).

Buiten een rondritje in de streek (het was warm: weer tot 30°C) en het bestellen van taart voor morgen (daar vertel ik later meer over) besteedden we deze dag opnieuw aan wat schoonmaken en opruimen. En... Roger heeft me heel aangenaam verrast: hij heeft, ondanks de hitte, deze avond een beetje verder gewerkt aan het poortgebouw dat er nu echt presentabel uitziet! 😀

Ik had al een paar keer gehoord over dokter Martin Zizi (ik dacht eerst dat het een pseudoniem was) en wilde wel eens wat van hem horen of lezen. Hij blijkt een Vlaming te zijn maar ik vind alleen interviews met hem in het Frans. 

Dit interview bekeek ik deze avond. Over epidemieën, hun aanpak en mRNA-vaccins die volgens hem  nog serieus moeten bijgesteld worden. Echt heel interessant, gemakkelijk te verstaan (en zelfs met de nodige humor)... maar weer in het Frans. Je kunt natuurlijk het transcript met een paar klikken laten vertalen  (ik heb het geprobeerd: dat valt goed mee).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten