maandag 12 augustus 2024

Over zuster Antonie en haar zus Lucienne

Telefoontje van dochterlief vandaag: heel binnenkort worden we bij haar verwacht en ze verzekerde me dat we haar zeker geen last zullen berokkenen zo vlak na die lange reis! ?

Het werd inderdaad een hete dag (tot 35°C hier) en dus bleven we thuis, met zoveel mogelijk deuren, ramen en gordijnen gesloten. Ik zocht nog enkele geboortedata van edellieden op, mailde een beetje over en weer met neven en zus en vroeg in een mail aan De Horne of we op één bepaalde dag (echt de enige die voor ons allemaal past van maart tot en met juni!) volgend jaar iets kunnen organiseren in het restaurant.

Maar... ik bleef me al heel de tijd afvragen waarom schoonzus L. ons niet had verteld dat zuster A. nu ook in dat rusthuis woont, en ineens tikte ik zomaar "Zuster A. enz." in Google. 

En kijk eens waar ik onmiddellijk op viel: een artikel in het Nieuwsblad over de onlangs overleden zus Lucienne van zuster A.! 

Nu, ik denk wel niet dat schoonzus ons daarom niet vertelde over de verhuizing naar dat rusthuis van zuster Antonie (nu mag ik haar volledige naam wel schrijven, denk ik). Maar waarom dan wel? Ik had schoonzus pas gevraagd hoe het ging met haar vriendin Antonie, we hadden het nog even gehad over Lucienne zaliger en toen verscheen Antonie in de cafetaria die me praktisch meteen vertelde dat ze nu ook in dat rusthuis woont! En... ze leek duidelijk heel verbaasd toen ik haar zei dat ik dat niet wist!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten