woensdag 18 september 2024

Karel is malcontent

Afspraak met vriend Karel in het Leuvense vandaag. 

Omdat De Brug gesloten is, reden we naar Brasserie 500. We zijn daar twee keer geweest met Zeger en ik wist dat het eten er goed is, al is het er heel druk. Daarom stelde ik voor op het terras (waar slechts één persoon zat) te eten. De temperatuur was nog lauw: Roger en Karel zochten liever een rustige plek binnen. 

Ons hoekje bleef echter niet lang rustig. Het werd er zelfs zo druk dat Karel absoluut naar een andere tafel wilde verhuizen, met onze servetten, glazen en bestekken.

Helaas, waar we nu zaten werd het al even lawaaierig. We kregen ons eten (dat was inderdaad lekker, al viel mijn koniginnehapje minder mee dan in de Winston in Sint-Truiden) en vlak daarna wilde Karel weg: hij kon echt niet tegen al dat lawaai. 

We reden naar The Lodge en vonden een parkeerplaats een heel eind er vandaan. Ondertussen was het al iets warmer geworden (ik schat iets meer dan 20°C) en we besloten er nog een koffie te drinken op het terras, onder de lindeboom. Er zat echter zoveel volk op dat terras dat die lindeboom slechts met heel veel moeite te bereiken was met de rollator. 

Maar kom, uiteindelijk zaten we daar een beetje afgezonderd en Karel ontspande: 'Wat een rust hier in vergelijking met die Brasserie 500!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten