dinsdag 17 september 2024

Kindjes opvangen

Het was weer "kindjesopvang"-dag. We wilden Matthias en Eva verrassen en wachtten ze in de auto op aan de uitgang van de school. We wisten echter niet dat ze vandaag op de fiets waren: ineens zagen we ze voorbij rijden. Dus zijn we maar rustig verder gereden zodat we ongeveer samen met hen "thuis" aankwamen.

Volgde het klassieke vieruurtje en de schoolverhalen, waarna Matthias zijn schoolwerk ging maken en Eva aan het borduren ging (en ondertussen verder honderduit vertelde over haar klasgenootjes). 

Elena kwam thuis. Nog voor ze begon te studeren, at ze ook een stuk fruit en een koekje en vertelde ze over de lessen Frans en Grieks. Kort daarop kwam dochterlief eraan, we dronken samen koffie of thee en, geholpen door Eva (en een beetje door mij), begon ze daarna het avondeten te bereiden.


Zeger kwam er ook aan, en kort daarop schoonzoon. Het weer was opnieuw zo zacht geworden dat we  besloten op het terras te eten. Er werd nog heel aangenaam gediscussieerd (vooral over egoïsme en altruisme in onze levenshouding) tot ongeveer 19:30 uur en dan zijn Roger en ik terug naar Haspengouw gereden (en er stond een prachtige volle maan - die ik helaas maar niet fatsoenlijk gefotografeerd kreeg).

Thuis moest ik eerst dringend een mail van Matadi-vriendin Sabine beantwoorden (ze vraagt me onder andere het adres van onze vrienden Beeckman - die ik voor ons vertrek naar het Leuvense al telefonisch op de hoogte had gebracht van het overlijden van Rachel).

Volgde nog een telefoontje met vriendin Liliane, met wie we eindelijk een afspraak maakten voor volgende week en aan wie ik beloofde binnenkort haar kleinzoon een beetje te helpen met zijn lessen Frans. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten