vrijdag 13 september 2024

Maj bezoeken

We gingen vandaag eindelijk Maj bezoeken in het rusthuis van Heers en ik was oprecht blij haar eindelijk weer te zien! Samen haalden we haar echtgenoot Charlie in de gesloten afdeling om ons te vergezellen naar de cafetaria.

Charlie herkende ons helemaal niet meer maar desondanks vertelde hij ons van alles terwijl we genoten van een drankje en lekkere pannenkoeken getrakteerd door Maj. Helaas, wij begrepen niets van wat hij ons vertelde. Maj sprak dan weer over haar bezigheden, haar columns in de Standaard, het leven in het rusthuis enzovoort.  

Op een zeker ogenblik kregen we het gezelschap van Charlies broer. Die wij niet kenden. Althans, dat dacht ik, want Roger herinnerde zich vaag dat we hem meer dan tien jaar geleden al eens ontmoet hadden op een tentoonstelling. En het klopt, dat was in oktober 2010! Die Gerda was toen (voor haar echtscheiding en het overlijden van zijn zoon) immers de schoondochter van Charlies broer! 

Na nog een heel aangename babbel namen Roger en ik afscheid met de belofte deze keer niet meer zo lang te wachten voor een volgend bezoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten