maandag 3 juni 2024

Boodschappen

Vandaag werd mijn "nonkel Gusty" begraven (in het Brusselse). Deze ochtend had Roger een verplichting en, hoewel ik eerst geneigd was hem te vragen om die afspraak uit te stellen, ik deed het uiteindelijk niet. Om te beginnen omdat we ons herinnerden dat mijn nicht het niet de moeite had gevonden naar de uitvaart van Nany te komen (hoewel ze stellig had beloofd er te zijn) en ten tweede omdat ik wist dat Roger er tegenop zag om naar Brussel te rijden. Uiteraard heb ik Chantal gemeld dat we belet waren (maar ik heb nog geen antwoord gekregen).

Na de middag deden we onze wekelijkse boodschappen: drie winkels vandaag. In de tweede winkel wilde ik het wat gemakkelijker maken voor Roger die het in en uit de auto laden van de rollator nogal omslachtig vindt. Ik dacht dat ik in de winkel evengoed kon rondlopen met een winkelkarretje als met mijn rollator. Ik vergiste me! Eigenaardig genoeg kreeg ik veel meer pijn in heup, knie, enkel en schouder dan met de rollator en tegelijkertijd voelde ik dat ik mijn spieren minder gebruikte. Wat me eigenlijk tegenstrijdig lijkt maar het misschien niet is, vermits ik hier lees dat arm- en beenspieren sterk genoeg moeten zijn om een rollator te bedienen. 

Uiteraard liet ik bij de derde winkel weer de rollator uit de auto halen en ik vermoed dat ik dat ding inderdaad (lang) zal blijven gebruiken! Eigenlijk had ik daar al veel langer moeten aan denken, met al die RA-pijnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten