vrijdag 7 juni 2024

Slecht bezig!

Toen we besloten geen nieuwe vaatwasser meer te kopen, spraken we af dat we elke avond zouden afwassen. En inderdaad, dan vraagt de karwei telkens maar een tiental minuten. Even lang, vermoed ik, als de vaatwasser vullen en leegmaken (en dan reken ik het onderhoud van het toestel zelfs niet mee). 

Ik herinnerde me immers te goed hoe in Leuven bij sommige vrienden de vaat zich soms een hele week  opstapelde! Zo was er Anny zaliger, die me een hele poos elk weekend haar studio leende (terwijl zij naar haar moeder ging) als ik in ruil haar afwas van een hele week deed (en vermits Anny vaak vrienden uitnodigde, was ik daar telkens even mee zoet).

Tot nog toe zorgden we dus elke avond voor de afwas. Gisteren echter had Roger daar geen tijd voor alvorens naar de vergadering te gaan en hij wilde niet dat ik het in mijn eentje zou doen. Toen hij thuiskwam, vond ik het veel te laat: we zouden het werk voor één keer uitstellen. Deze avond moest ikzelf dan weer voor een dringend werkje zorgen na ons avondmaal en toen ik later beschikbaar was, vond Roger het nodig hout te gaan kappen en de kachel aan te steken (de avonden blijven opvallend fris). En daarna vond ik het weer veel te laat. 'We zullen het nog één keer uitstellen', zei ik tegen Roger. 

Maar we zijn wel slecht bezig!

2 opmerkingen: