zondag 9 juni 2024

Verkiezingen

We moesten vlak bij ons huis zijn, de zon scheen volop, het beloofde dus een aangenaam wandelingetje te worden... maar dit was de eerste keer dat ik de rollator manoeuvreerde op kasseien en dat bleek niet vanzelf te gaan! 😅

Maar kom, we hebben "goed" gekozen en ontmoetten enkel lachende gezichten (en vriendelijke mensen). In het kiesbureau (in het dorpsbuurthuis) zag ik (pas na het kiezen) dat er een speciaal kieshokje was gemaakt voor "andersvaliden". Ik heb me altijd al afgevraagd waarom sommige woorden tegenwoordig moeten worden vervangen door andere. Omdat (in dit geval) "invalide" te pejoratief klinkt? Een "invalide" is nochtans volgens mij helemaal niet "valide", ook niet "op een andere manier"!

Na de middag een telefoontje van dochterlief (en de kindjes die me vertelden dat het vandaag "Vaderdag" is -  ik wist het niet: Roger en ik hebben immers nooit Vader- of Moederdag gevierd). We hadden het even over die verkiezingen en ik gaf toe dat ik dit jaar bijzonder benieuwd ben naar het resultaat. 

Dat uiteindelijk ongeveer is zoals ik verwachtte, heb ik ondertussen op de radio gehoord: ik ga deze avond nog even tv kijken, denk ik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten