woensdag 12 juni 2024

Over dode en zieke mensen

Tijdens onze brunch verneem ik op de radio dat Françoise Hardy gisteren op 80 jaar is overleden. Een "idool" uit onze jeugd! Ik wist dat ze er heel slecht aan toe was maar ik was toch nog heel geëmotioneerd! Ik pluk hieronder van het internet een foto van de (toen nog heel jonge) zangeres: 

Na de middag gingen we naar een vergadering van de werkgroep WO I-II. Het ging vooral over de opbouw van ons toekomstig boek over de tweede Wereldoorlog in Heers, maar ook over rouwbrieven en -prenten die moeten gearchiveerd worden. Ik vernam er ook van Benny P. dat onze vroegere buurvrouw, die we het laatst ontmoetten in het rusthuis vorig jaar, op 30 mei is overleden. Daar wisten we eigenaardig genoeg niets van!

Georges V. gaf me een boeiende opdracht: overlijdensberichten (van aristocraten) archiveren. Hoewel het over dode mensen gaat, wordt dat een bijzonder interessante job, vermoed ik!

Aan het einde van de vergadering kreeg ik nog een leuk geschenkje van Ludo D.:

Maar thuis wachtte dan weer slecht nieuws vanwege vriendin Bernadette: haar man Juan, die al enkele dagen terug thuis was na een verblijf in het ziekenhuis, werd met spoed opnieuw opgenomen! Veel details geeft Bernadette nog niet maar het klinkt onheilspellend!

Na ons avondmaal ging ik nog eens naar Facebook, zomaar of misschien omdat ik verwachtte veel items over Françoise Hardy te vinden. Het eerste wat ik tegenkom is echter het overlijdensbericht van de 13-jarige kleindochter van een vroegere heel goede maar een beetje uit het oog verloren vriendin-studiegenote!  Daar was ik ook niet goed van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten