zaterdag 29 juni 2024

Virtueel reizen in de regen na de dagtaak

 'Vermoei je niet te fel met al dat schoonmaken: als alles wat opgeruimd is, zal het wel oké zijn!' antwoordde vriendin Bernadette me toen ik haar had geschreven dat we ons huis verder wat netjes maken tegen de komst van de kindjes. Tja, maar net dat opruimen is hier het probleem! 😏

Georges V. bedankte me in een mail voor de gearchiveerde overlijdensberichten en vroeg me of ik misschien, op mijn gemak ("en het is geen verplichting"), op het internet wilde zoeken naar ontbrekende gegevens zoals (vooral) sommige geboortedata. Dat doe ik uiteraard graag en dus besteedde ik vandaag, bij wijze van ontspanning na enkele huishoudtaakjes, een half uur aan het opzoeken van een eerste ontbrekende geboortedatum van een negentiende eeuwse gravin. Ik vond gegevens over het graf van haar echtgenoot (en ook van haar? - dat was niet duidelijk), over het familiekasteel, il viel op allerlei interessante websites maar nergens vond ik haar geboortedatum. Omdat het toen tijd was om voor het avondeten te zorgen, gaf ik het op voor vandaag. Die opzoekingen worden een werk van lange adem!

Na het avondmaal en de afwas begon het weer te regenen en besloot ik verder te "reizen" met Céleste Grant en zijn Charlotte op hun tandem. Ze naderen Toulouse waar ze even zullen pauzeren en ook zij worden geplaagd door stortregens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten