zaterdag 31 augustus 2024

"Le Tocsin"

Ik zocht vandaag nog een beetje verder naar die dokter Zizi maar echt, ik vond alleen interviews in het Frans! Onder andere dit interessante gesprek op "Le Tocsin", een radiokanaal dat ik geregeld bezoek en waar je veel interessantere zaken hoort dan op onze klassieke zenders. Echt interessant dus maar ja, weer in het Frans en... vrij lang. Er is natuurlijk dat transcript dat je kunt vertalen met een paar klikken (ik heb het deze keer niet zelf geprobeerd).

Wat je daar allemaal hoort, is niet echt hoopgevend voor de toekomst van geneeskunde (en -opleiding) en bevestigt onder andere wat ik al een poosje vermoedde: dat artsen tegenwoordig een "protocol" moeten volgen en veel minder dan vroeger "persoongericht" tewerk gaan!

vrijdag 30 augustus 2024

"Vrije dag"

Als een afspraak wegvalt, voelt de dag voor mij soms aan als een "vrije dag"! Op zo'n dagen heb ik inderdaad meestal niets anders geprogrammeerd en is er dus niets dat "moet", al "kan" alles. 

Tijd genoeg vandaag dus om verder te lezen in dat eerste jaarboek: echt boeiende bijdragen!  Daarbuiten op mijn gemak een tekst over zwarte madonna's van een van onze eigen heemkundeleden nagelezen (ook bijzonder interessant). Een beetje rondgehangen op YouTube waar ik dit tegenkwam: een filmpje over "de MEL 2024"! We zijn te oud om aan iets dergelijks deel te nemen, Zeger, maar ik ben blij dat we er via zo'n filmpje toch een beetje kunnen van genieten!

Deze avond, weer op ons gemakje, samen "Boeuf stroganoff" klaargemaakt en ervan gesmuld!

En nu, om de avond af te sluiten, nog snel een paar mails beantwoorden en verder lectuur bij een lekkere Chimay!

donderdag 29 augustus 2024

Jan en Jo op bezoek

Vandaag kwamen Jan Gerits en Jo Corstjens de voorraad Limburgse monografieën ophalen om ze te brengen naar hun nieuwe opslagruimte in hun gemeente. Vandaar die taart gisteren, die Roger trouwens deze middag ging kopen: een heerlijke pruimentaart!

Jo en Jan hadden een prachtige ruiker voor mij bij, alsook een exemplaar van het eerste jaarboek van hun onlangs opgerichte "Heem-en Cultuurkring De Commanderie". Heel interessante artikels staan er in dat boek (ik heb er deze avond al wat in gelezen)!



Jo en Roger verhuisden de dozen met Limburgse monografieën naar de auto van Jo terwijl Jan en ik gingen "keuvelen" in de leefkeuken waar ik tegelijkertijd koffie zette. Na een uurtje kwamen Jo en Roger zich bij ons voegen, we smulden van de taart, dronken koffie of thee, en praatten over literatuur, heemkunde, onderwijs enzovoort. Jo (die in het middelbaar lesgeeft) beaamde dat het onderwijs serieus achteruit gaat de laatste tijd. Echt angstaanjagend wat hij allemaal vertelde, en niet hoopgevend voor de kindjes!

We haalden ook herinneringen op aan onze studententijd (hoewel Jan ouder is dan wij en Jo jonger is, hadden we met veel dezelfde professoren te doen tijdens onze universitaire studies). Er werd nog gesproken over de plannen van Jan wat betreft de Limburgse monografieën, Jan vertelde nog eens over zijn recente valpartij en haalde natuurlijk weer herinneringen op aan zijn in 2021 overleden echtgenote Andreia.  En uiteindelijk was het tijd om afscheid van elkaar te nemen. 

woensdag 28 augustus 2024

Dokter Zizi aan het woord

Vandaag verjaart schoonzus L. Roger belde haar deze middag op en vertelde haar dat we haar vrijdag zouden bezoeken (na afspraak met zijn andere zus, H., want we proberen haar niet allemaal tegelijk te bezoeken), waarop L. antwoordde dat die dag niet past voor haar. Er werd een andere afspraak gemaakt (maar ik bedacht dat het een geluk is dat we niet ook al andere afspraken hadden gemaakt in het Leuvense voor vrijdag).

Buiten een rondritje in de streek (het was warm: weer tot 30°C) en het bestellen van taart voor morgen (daar vertel ik later meer over) besteedden we deze dag opnieuw aan wat schoonmaken en opruimen. En... Roger heeft me heel aangenaam verrast: hij heeft, ondanks de hitte, deze avond een beetje verder gewerkt aan het poortgebouw dat er nu echt presentabel uitziet! 😀

Ik had al een paar keer gehoord over dokter Martin Zizi (ik dacht eerst dat het een pseudoniem was) en wilde wel eens wat van hem horen of lezen. Hij blijkt een Vlaming te zijn maar ik vind alleen interviews met hem in het Frans. 

Dit interview bekeek ik deze avond. Over epidemieën, hun aanpak en mRNA-vaccins die volgens hem  nog serieus moeten bijgesteld worden. Echt heel interessant, gemakkelijk te verstaan (en zelfs met de nodige humor)... maar weer in het Frans. Je kunt natuurlijk het transcript met een paar klikken laten vertalen  (ik heb het geprobeerd: dat valt goed mee).

maandag 26 augustus 2024

Nog eens "Jim le veilleur" aan het woord

 Deze avond laat keek ik nog eens naar het laatste betoog van Jim le veilleur. Heel interessant!

Zou de katholieke kerk toch gelijk hebben?

Slechts 21°C vandaag: dat voelde heel fris aan na de hitte! 

Het werd weer een vrij rustige dag: verder schoongemaakt (maar het poortgebouw ongemoeid gelaten: ik heb echt de indruk dat het te zwaar wordt voor Roger) en eindelijk voor een ander gerecht gezorgd deze avond! 😋

Deze avond liet Roger me naar dit luisteren. Hoewel er volgens mij niet echt argumenten worden aangehaald, deed het me toch nadenken! 

zondag 25 augustus 2024

Rustdag

Ik zou toch niet graag elke dag peulvruchten eten (Roger wel, denk ik)! 😒 Maar kom, deze keer hebben we alles opgekregen. 

Het was een luie dag. Eigenlijk is Roger nog steeds bezig met het opruimen van het poortgebouw maar ik merk wel dat het hem zwaar valt en uiteraard wil ik niet dat hij zijn gezondheid in gevaar brengt. Dus liet ik hem vandaag "rusten". 

Als ik hem echter aanraad voortaan alles meteen op te ruimen zodat hij later niet weer zoveel tijd en energie moet besteden aan het wegwerken van zijn "rommel", lijkt hij dat helemaal geen goed idee te vinden!

Hoe gaan we dat wel oplossen? Niet, vrees ik, want dat is al bijna een halve eeuw een "probleem"! 😀

zaterdag 24 augustus 2024

Koken

Na ons avondmaal (venkelsoep en cassoulet) bleef er nog steeds over van dat bonengerecht. Ik had wel opzettelijk minder gegeten dan gisteren (en tot hiertoe lijkt mijn maag me daar dankbaar voor te zijn) maar er blijft echt voldoende over voor nog een maaltijd.

Normaal gezien stond er voor morgen zalm met courgette en tomaat op het menu maar dat gerecht verhuist dan maar naar maandag. 

Wat is het soms moeilijk te koken voor slechts twee mensen! Ik vraag me steeds af hoe alleenstaanden dat doen!   

vrijdag 23 augustus 2024

Indigestie

Voor we vorige dinsdag onze boodschappen deden, stelde ik zoals steeds een weekmenu op. En daarvoor vraag ik meestal ook inspiratie aan Roger. Deze keer wilde hij mijn lijst "eigen recepten" inkijken (dat zijn zelf in elkaar geflanste of aangepaste klassieke recepten die hij ooit bijzonder apprecieerde en die ik daarom oplijstte). Voor vandaag koos hij daaruit een eenvoudige, snelle cassoulet (die ik slechts één keer heb klaargemaakt).  

Het was heel eenvoudig klaar te maken, het ging snel en het was inderdaad lekker. Voor wie het interesseert, hier is het recept:

4 chipolataworsten

200 gram spekblokjes

1 blik tomatenstukjes

1 blik peulbonen

1 blik rode bonen

2 uien

4 teentjes knoflook

tijm

laurier

runderbouillon

peper, zout, koolzaadolie

Spek snel in oven aanbraden 

Uien, knoflook, worsten bakken in olie

bonen, tomaten, tijm, laurier en spek erbij doen

1 bouillonblokje toevoegen 

Nog eventueel zout en peper toevoegen en 10 minuten opwarmen in de oven.

Maar later deze avond wist ik weer waarom ik dat maar één keer had bereid: veel te zwaar voor mijn mussenmaag! Zeggen dat we daar morgen nog zullen van moeten eten! 😅

donderdag 22 augustus 2024

Nog steeds te druk

Het leven gaat zijn gewone gang, achterbuurjongen L. belt af en toe, ik zoek verder gegevens op over die edellieden, we maken verder schoon, een kamer per dag, en Roger is nu het poortgebouw aan het opruimen, wat echt geen sinecure is met alles wat hij daar heeft opgestapeld! 😅

Maar ik wilde het niet zozeer over het huishouden hebben! Onze afspraak met Juan, Bernadette, Koen, Jopie en Ivo wordt inderdaad weer uitgesteld: Juan zal die dag pas terug thuis zijn en moet het nog heel rustig aan doen. 

Dezelfde dag waren we uitgenodigd bij de ouders van Debby. Normaal had ik die uitnodiging dus niet kunnen aannemen, maar nu dus wel.

En dan vernemen we dat ook diezelfde dag Jan Gerits zijn Limburgse monografie over Hubert Creten én Ina Stabergh haar hertaling van "De zot" voorstellen. Waarop we zijn uitgenodigd. Maar waar we dus niet kunnen naartoe gaan (vroeger zouden we misschien van het een naar het ander gereden zijn, maar dat doe ik Roger niet meer aan). 

Het blijft te druk!

maandag 19 augustus 2024

Opruimen of niet?

Vandaag kreeg de salon een poetsbeurt (en heb ik me weer geërgerd aan de door Roger gegenereerde rommel, wat hij dan weer niet begrijpt: voor hem is dat immers geen rommel 😀).  Gelukkig eindigt onze beginnende ruzie dan telkens in een gesprek (weliswaar niet over wel of niet opruimen, ik vermoed omdat we allebei heel goed weten dat we, na 49 jaar samenzijn, niet veel meer aan elkaar zullen veranderen).

Deze keer spraken we af dat we volgende maand eindelijk Maj zullen bezoeken (ze is terug "thuis" na een verblijf in het ziekenhuis, las ik gisterenavond in een mail van haar), en herinnerden we ons dat twee jaar geleden ook al even werd gedreigd met een apenpokkenepidemie.  Eerlijk gezegd, ik was dat totaal vergeten (blijkbaar worden bij mij sommige herinneringen soms ook "opgeruimd")!

Maar... toen ik daarna even naar YouTube ging, werd me meteen dit gesprek van twee jaar geleden voorgesteld. Over die dreiging, met professor Perronne

Straks ga ik nog echt geloven dat mijn pc me kan horen (en misschien zelfs mijn gedachten lezen 😄).

zondag 18 augustus 2024

Blij weerzien

Tegen 13 uur werden we vandaag verwacht bij de kindjes en hun ouders. Zeger kwam daar iets na ons ook aan. Het werd een oergezellige weerzien: bijpraten, naar reisverhalen luisteren, gezellig barbecueën met heerlijk vlees en lekkere wijn en gezelschapsspelletjes spelen. Zeger vertelde over DE MEL 2024 en zorgde zoals steeds voor de humoristische toets.






zaterdag 17 augustus 2024

Leven in een paardenwagen?

Als afsluiting van deze dag keek ik naar een reportage over een vrouw van mijn leeftijd die (met de hulp van vrienden) een paardenwagen heeft omgevormd tot een kleine maar vrij comfortabele camper. En daarin leeft. En op tijd en stond, enkel als ze er zin in heeft, helemaal op haar eigen ritme, rondreist. 

En dan begin ik weer te dromen!  

vrijdag 16 augustus 2024

Interview met Gad Saad

Terwijl ik deze middag vrij lang telefoneerde met Jan Gerits, merkte ik dat Roger heel aandachtig naar een interview luisterde. 

Deze avond stuurde Roger me dat interview door en inderdaad, het was heel interessant.  Het was een interview met evolutiepsycholoog Gad Saad, over onder andere wokisme. Maar ook over de evolutie in het onderwijs (vooral in Amerika waar de lat opzettelijk veel lager zou worden gelegd dan vroeger), kunst, geneeskunde (en daar ook zou in Amerikaanse universiteiten de lat al veel lager liggen - ik hoop dat dit hier nog niet het geval is), politiek, wetenschap, enzovoort. 

Het was echt een boeiend betoog maar... het maakte me ook een beetje bang. Ik vroeg me bijvoorbeeld af of het onderwijs bij ons ook zo achteruit gaat dat studenten hun diploma niet meer zozeer danken aan hun kennis dan aan het feit dat ze "hun best hebben gedaan"! 😒Ik wil immers geen dokter die "zijn best heeft gedaan" maar geen diagnose kan stellen! 

We praatten daar verder over, Roger en ik en hij vroeg me of ik indertijd al een achteruitgang merkte in het onderwijs. Nee, toen nog niet, hoewel... Ik herinnerde me één anekdote die al wel in die richting ging. Bij een leraar klassieke talen had een leerling op het examen een Latijnse tekst volledig verkeerd vertaald: hij had een uit het hoofd geleerde Nederlandse vertaling van een andere Latijnse tekst gereproduceerd. Op de deliberatie wilde  de leerkracht hem toch doen slagen "omdat hij toch zo goed zijn best had gedaan om die vertalingen uit het hoofd te leren". Gelukkig (vind ik toch) vonden alle andere leerkrachten dat absoluut geen goed idee: je beloont niet iemand omdat hij voor papegaai speelt en nog minder als hij zich dan nog van tekst vergist op het examen! 

woensdag 14 augustus 2024

Voorspellingen van Jim Le Veilleur

Na een vrij werkzame dag (het is veel frisser geworden, het heeft nog geregend, en ik heb onder andere nog enkele gegevens opgezocht) keek ik deze avond nog eens naar de voorspellingen van een wel bijzondere, speciale man: Jim Le Veilleur.

Nee, hij is geen "ziener" maar zijn voorspellingen, op basis van zijn interpretatie van alle mogelijke gebeurtenissen op wereldvlak, zijn al dikwijls (niet altijd) uigekomen. Niet altijd: er gebeurde bijvoorbeeld geen aanslag tijdens de Olympische Spelen in Parijs, en dat geeft hij toe, al herinnert hij ons wel weer aan al de verborgen symboliek achter die ceremonies die ik niet heb gezien (ik heb ook niet naar de eindceremonie gekeken).

Kortom, ik keek deze avond bij wijze van ontspanning nog eens naar Jim Le Veilleur... en het toekomstbeeld dat hij geeft is helemaal niet rooskleurig!

dinsdag 13 augustus 2024

Heet

Op dit moment regent het en in de verte dondert het: het zal waarschijnlijk gaan afkoelen! Eindelijk, want het werd broeierig heet: we bereikten vandaag bijna de 30°C in de keuken! En dan mogen wij nog niet echt klagen, weet ik (ik denk aan al die mensen die in studio's of appartementen wonen)!

De Horne is verwittigd en de datum voor onze familiereünie staat vast. 

maandag 12 augustus 2024

Over zuster Antonie en haar zus Lucienne

Telefoontje van dochterlief vandaag: heel binnenkort worden we bij haar verwacht en ze verzekerde me dat we haar zeker geen last zullen berokkenen zo vlak na die lange reis! ?

Het werd inderdaad een hete dag (tot 35°C hier) en dus bleven we thuis, met zoveel mogelijk deuren, ramen en gordijnen gesloten. Ik zocht nog enkele geboortedata van edellieden op, mailde een beetje over en weer met neven en zus en vroeg in een mail aan De Horne of we op één bepaalde dag (echt de enige die voor ons allemaal past van maart tot en met juni!) volgend jaar iets kunnen organiseren in het restaurant.

Maar... ik bleef me al heel de tijd afvragen waarom schoonzus L. ons niet had verteld dat zuster A. nu ook in dat rusthuis woont, en ineens tikte ik zomaar "Zuster A. enz." in Google. 

En kijk eens waar ik onmiddellijk op viel: een artikel in het Nieuwsblad over de onlangs overleden zus Lucienne van zuster A.! 

Nu, ik denk wel niet dat schoonzus ons daarom niet vertelde over de verhuizing naar dat rusthuis van zuster Antonie (nu mag ik haar volledige naam wel schrijven, denk ik). Maar waarom dan wel? Ik had schoonzus pas gevraagd hoe het ging met haar vriendin Antonie, we hadden het nog even gehad over Lucienne zaliger en toen verscheen Antonie in de cafetaria die me praktisch meteen vertelde dat ze nu ook in dat rusthuis woont! En... ze leek duidelijk heel verbaasd toen ik haar zei dat ik dat niet wist!

zondag 11 augustus 2024

Een terrasje in Borgloon

Prachtig weer vandaag en Roger stelde voor nog eens wat "rond te rijden" (en hier en daar enkele stappen te zetten dus). Toen we in Heks aankwamen, hoopte ik stiekem dat de tuin van Stephane Malais zou open zijn maar die blijkt wel degelijk gesloten. Jammer.

In Borgloon stelde Roger voor een "terrasje te doen". We liepen er wat rond, kozen uiteindelijk een terras in de schaduw, met niet te veel volk maar toch voldoende om onze hobby te kunnen uitoefenen. 

Hoewel het aanbod aan bieren veel minder rijk was dan wat de kaart liet vermoeden, genoten we daar toch een dik uur van onze drank, elkaars gezelschap en... het observeren van mensen.


Thuis warmden we een restje linzensoep op, beantwoordde ik nog een paar neven en werkte ik nog een poosje aan die adellijke doodsbrieven. Morgen wordt het heet (34°C) lees ik: ik ben blij dat  we dat "terrasje doen" niet weer hebben uitgesteld!

zaterdag 10 augustus 2024

Luie zaterdag

Een beetje lectuur, enkele bladzijden eigen schrijfsels overgetikt, linzensoep klaargemaakt, een wasmachine laten draaien, heel veel over en weer gemaild met neven en nichten (over die geplande reünie), een mail van vriendin Bernadette beantwoord (waarschijnlijk moeten we ons weerzien met Koen, Jopie en Ivo, voorzien voor in september, weer uitstellen vanwege de gezondheidstoestand van Juan), en voor de rest geluierd vandaag. 

Roger heeft nog verder gewerkt aan de tuin en de stoep maar ik merk wel dat hij maar niet klaar geraakt. Ik stel hem al een hele tijd voor iemand te vragen voor dat werk maar Roger vreest dat niemand dat zal willen doen wegens te veel en ook omdat we geen al te nette en strakke tuin willen. En het poortgebouw wordt weer vreselijk rommelig (en daar begin ik niet meer zelf aan!). 

Werk genoeg dus en toch werd het een vrij luie zaterdag! 

P.S. Deze avond toch nog even (virtueel) op reis geweest, naar Sètes (waar wij ook ooit naartoe reden vanuit Pézenas), met Céleste en Charlotte. En met hen het graf van Brassens "bezocht"!

vrijdag 9 augustus 2024

Nieuwtjes

Gisteren, vlak na een lang telefoongesprek met straatgenote V., een even uitgebreid telefoontje met de kindjes die pas thuiskwamen van een lange reis. Ze leken echt in de wolken en hadden heel veel te vertellen! Voor vandaag hadden Roger en ik een bezoekje aan schoonzus L. (in het Leuvense) gepland en dochterlief stelde even voor bij hen langs te komen. Wat ik na enige aarzeling toch maar niet aannam: ik weet immers hoe druk je het hebt bij thuiskomst na een lange reis!

We hadden van Georges V. twee boeken in leen gekregen, geschreven door de heemkundige kring van Kortessem, over de Tweede Wereld Oorlog. Gisterenavond en deze ochtend nam ik die werken even door. Een heel andere aanpak dan wat wij met onze werkgroep van plan zijn en eigenlijk, zoals Roger (die ze ook doornam) me deze avond zei: "een beetje rommelig, te veel details". Ik ga er nog een poosje verder in lezen maar nu al heb ik de indruk dat onze geplande aanpak inderdaad beter is.

We bezochten dus L. vandaag (zonder Zeger die deze keer niet vrij was). Ze zag er veel beter uit dan vorige keer en genoot volop van een wijntje in de cafetaria van het rusthuis. We kregen er even het gezelschap van haar vriendin zuster A. die ons onder andere vertelde dat ze sinds kort ook in dat rusthuis verblijft. Eigenaardig genoeg had L. ons daar niets over gezegd!?

Thuis vond ik nog een paar enthousiaste reacties op mijn reünievoorstel. Ik hoop zo dat ik een datum kan prikken die voor iedereen past!

woensdag 7 augustus 2024

Het vordert allemaal

We moesten vandaag de (interessante, en ik merkte dat Elie in zijn eentje al veel voorbereidingswerk voor ons boek heeft geleverd) vergadering van de werkgroep WO I-II vroegtijdig verlaten. Roger had immers een doktersafspraak. Toen hij daarvan terugkwam, leek hij heel tevreden en ik vermoed dus dat dit onze nieuwe huisarts zal worden.

Ik had ondertussen nog enkele geboortedata opgezocht (en gevonden). En ik kreeg zeker vier antwoorden op mijn reünievoorstel van enthousiaste neven. Ik wacht nog even op de laatste reacties en dan neem ik contact op met Stijn, de uitbater van De Horne. De "Vrienden van Matadi" zijn daar immers ook telkens heel warm, lekker en vriendelijk ontvangen geweest!

dinsdag 6 augustus 2024

Een mooie zomerdag

Nog voor onze wekelijkse boodschappen vandaag probeerde Roger een afspraak te bemachtigen met een arts (voor een gewone controle). Ik schrijf nog niet "met onze huisarts", want het gaat over de dokter die onze vroegere huisarts (nu op pensioen) opvolgt en we weten dus nog niet of deze arts onze "huisarts" wordt. Hoe moeilijk was dat wel! Die dokter heeft het blijkbaar ontzettend druk! Uiteindelijk kreeg Roger zijn afspraak voor morgen, ergens snel tussen twee andere afspraken in.

Mijn voorstel om een familiebijeenkomst te organiseren werd met veel enthousiasme onthaald door nicht Chantal, en zus Bie vond het ook een goed idee. Ik heb dus om te beginnen al onze neven en nichten van vaders kant aangeschreven en tot nogtoe al twee enthousiaste antwoorden gekregen. 

En, zoals praktisch elke dag, heb ik deze avond nog een dik uur besteed aan het opzoeken van geboortedata van edellieden(en er weer een tiental gevonden).

Ik ga nu deze mooie zomerdag (28°C) afsluiten met het overtikken van nog een paar bladzijden uit mijn vroegere dagboeken en daarna een virtuele wandeling maken in Matonge.

zondag 4 augustus 2024

De trein der traagheid - Un soir, un train

Soms zou je echt zeggen dat mijn pc mijn gedachten kan lezen! 

Gisterenavond dacht ik aan onze nu overleden vriend André. Ik herinnerde me dat ik hem begin jaren 70 van vorige eeuw eens had gesproken over "De trein der traagheid" dat ik gelezen had in het middelbaar. Hij vertelde me toen dat Delvaux een film had gemaakt,geïnspireerd door dat boek. Als de kans zich voordeed, raadde hij me aan naar die film te gaan kijken.

De kans heeft zich nooit voorgedaan, dacht ik gisteren nog. En dan, deze middag, nadat ik nog snel een tekst had nagelezen, stelt YouTube (ik wilde eigenlijk kijken naar het vervolg en het einde van de tandemreis van Céleste en Charlotte) me plotseling "Un soir, un train" voor!

Wat een eigenaardig toeval weer! Uiteraard begon ik te kijken (het speelt zich voor een deel in Leuven af) en ik kijk  nu voort!

vrijdag 2 augustus 2024

Le dialogue des Carmélites

De Limburgse monografie is nagelezen en teruggestuurd, ik heb nog enkele data opgezocht en we hebben pas lekkere "blanquette de veau" gegeten. Nu is het tijd voor een film, "Le dialogue des Carmélites" (met een paar klikken heb je de tekst in het Nederlands vertaald). 

O ja, ik heb vandaag ook een antwoord gekregen van volle nicht Chantal. Ze stelt voor elkaar eindelijk nog eens te ontmoeten. Ik heb haar nog niet geantwoord maar wel aan broertje en zus gevraagd of een reünie van neven en nichten van vaderskant organiseren volgens hen een goed idee zou zijn. Broertje vindt van wel, zus heeft nog niet gereageerd.

Maar nu kijk ik verder naar de film!

donderdag 1 augustus 2024

Goed bestede dag

Deze ochtend heel vroeg een fel onweer met veel regen en we bereikten nog maar 25°C vandaag. Een ideale temperatuur en toch deden we nog steeds geen terrasje (hoewel het voor de rest droog bleef)! 

De werkkamer kreeg immers eindelijk een beurt (altijd een hele gymnastiek en nu nog moeilijker dan vroeger voor mij), we gingen bier kopen en vernamen van haar zus dat Maj vrij ziek is, ik kreeg een mail van Jo Corstjens: onze afspraak moet uitgesteld worden, en ik belde met overbuurvrouw Marie-Claire die pas oma is geworden!

Ik beantwoordde ook een mail van vriendin Bernadette (wier buurman plotseling is overleden bij het joggen) en dan kreeg ik een mail van Jan Gerits met de tekst van de volgende Limburgse monografie die ik nu, na ons avondmaal (na een glas gazpacho, niertjes "al jerez" voor Roger en omelet met tomaat voor mij) en een chatmomentje met zus Bie, ga beginnen nalezen. 

Weer geen "terrasje gedaan" vandaag dus maar de dag werd goed besteed.