vrijdag 23 augustus 2024

Indigestie

Voor we vorige dinsdag onze boodschappen deden, stelde ik zoals steeds een weekmenu op. En daarvoor vraag ik meestal ook inspiratie aan Roger. Deze keer wilde hij mijn lijst "eigen recepten" inkijken (dat zijn zelf in elkaar geflanste of aangepaste klassieke recepten die hij ooit bijzonder apprecieerde en die ik daarom oplijstte). Voor vandaag koos hij daaruit een eenvoudige, snelle cassoulet (die ik slechts één keer heb klaargemaakt).  

Het was heel eenvoudig klaar te maken, het ging snel en het was inderdaad lekker. Voor wie het interesseert, hier is het recept:

4 chipolataworsten

200 gram spekblokjes

1 blik tomatenstukjes

1 blik peulbonen

1 blik rode bonen

2 uien

4 teentjes knoflook

tijm

laurier

runderbouillon

peper, zout, koolzaadolie

Spek snel in oven aanbraden 

Uien, knoflook, worsten bakken in olie

bonen, tomaten, tijm, laurier en spek erbij doen

1 bouillonblokje toevoegen 

Nog eventueel zout en peper toevoegen en 10 minuten opwarmen in de oven.

Maar later deze avond wist ik weer waarom ik dat maar één keer had bereid: veel te zwaar voor mijn mussenmaag! Zeggen dat we daar morgen nog zullen van moeten eten! 😅

Geen opmerkingen:

Een reactie posten