maandag 13 februari 2012

Over lectuur en computervirussen

Gisteren avond belde onze dochter: of we vandaag kwamen babysitten, want Elena was een beetje ziek. En haar andere grootouders zitten in Spanje. Maar deze ochtend (gelukkig nog voor we vertrokken waren), belde onze dochter weer: Elena leek helemaal genezen en kon naar de onthaalmoeder.

Ik had vandaag helemaal geen zin in het huishouden. En van wandelen kwam ook niets, enerzijds omdat het ondanks de aangekondigde dooi hier nog steeds vroor (en Roger het weer te koud vond nadat hij de schapen had gevoederd), anderzijds omdat ik vrij veel en (zoals altijd) dringend vertaalwerk kreeg. Maar ik heb ook heel veel gelezen.

Onder andere in de boeken die Roger eergisteren kreeg: in een boek over fotografie (heel duidelijk, zelfs voor iemand als ik die daar niets van kent), en in  “Johan Vande Lanotte, dagboek van een politieke crisis” geschreven door Jörgen Oosterwaal. Met een voorwoord van Bart De Wever. Voor mij was dat een revelatie: je kunt even achter de schermen van de regeringsformatie loeren!

En natuurlijk heb ik nog een paar essays van Bart De Wever zelf gelezen.

En deze avond las ik de kranten online. Ik zag bijna overal een waarschuwing voor een serieuze virus die zich razendsnel aan het verspreiden is en vanaf 7 maart de aangetaste pc’s zou verhinderen op het Internet te gaan. Er werd verwezen naar een website waar je kon laten testen of jouw computer besmet is. Maar ik koesterde een beetje argwaan. Dus mailde ik naar onze jongens (onze dochter heeft het te druk om haar mail geregeld te checken) en ja hoor, Hendrik antwoordde prompt dat ik gerust naar die site mocht surfen. Mijn PC bleek niet aangetast! Glimlach

Een wandeling heb ik vandaag wel erg gemist: ik hoopte zo fel dat we vanaf vandaag weer elke dag een uurtje zouden stappen.  Morgen misschien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten