vrijdag 4 mei 2012

Over Windows Live Writer, de wietpas, de “kindjes” en Martin Wings

Live Writer werkt nog steeds niet zoals het hoort. Ik ga dus niet nogmaals proberen hier foto’s aan toe te voegen, uit schrik dat de software weer stokt! Ik heb al wel een antwoord van Hendrik gekregen, maar hij wist ook niet wat er aan de hand kan zijn. Zeger heeft nog niet kunnen antwoorden. Voorlopig dus maar geen foto’s meer, jammer.

Hoewel er vandaag geen gemaakt zijn: ondanks het relatieve mooie weer zijn we niet gaan wandelen. Te veel werk. Roger heeft onder andere eindelijk het gras afgereden. Ik merkte dat onze sering bloeide, wilde er een foto van maken, maar besefte dan dat ik die toch niet zou kunnen publiceren.

Hendrik en ik hadden het tijdens ons telefoongesprek over de onlangs ingevoerde “wietpas” in Nederland. Hoewel ik geen cannabisgebruikster ben (en ook geen koffie- of suikergebruikster: ik vind “mijn” drugs, zijnde tabak, wijn en bier, voldoende… hoewel, waarschijnlijk gevaarlijker dan wiet?), vind ik die beslissing echt verkeerd! ‘Maar,’ vroeg ik aan Hendrik, ‘zou er iets anders kunnen steken achter dat verbieden en hoogstens gedogen van softdrugs?’ We vroegen ons af of misschien de bierlobby (of wijnlobby?) er iets mee te maken heeft?

Wat mij het meeste hindert is weer die bemoeizucht! En dat beperken van onze vrijheid.

Ik ben geen telefoneerster (en onze kinderen, behalve Hendrik een klein beetje,  zijn dat ook niet) maar ik belde tussen al het werk door toch nog even naar onze dochter. Vooral om te weten hoe het nu gaat met Elena die we al een poosje niet gezien hebben.

En deze avond hing ik, na nog een beetje werk, wat rond op het Internet en las daar weer een gedachte van Martin Wings. Hij heeft gelijk als hij zegt dat ik vaak “overgaan” gebruik in plaats van het werkwoord “sterven” (en dat is omdat ik het zo aanvoel). Maar soms gebruik ik toch woorden als  “overlijden” hoor, Martin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten