zondag 30 april 2017

Bezoek van "Nononc" en (tante) Françoise

"Nononc" is de veel jongere broer van mijn moeder Nany, van wie ik als kind dacht dat hij mijn grote broer was. Zijn echtgenote is mijn generatiegenote Françoise die meer een vriendin dan een tante is voor mij.

Eergisteren, na de middag, haalden Roger en ik hen af aan het station van Borgworm (Waremme in het Frans). We reden meteen naar Kerniel waar we een lange wandeling maakten van het klooster naar het centrum van het dorp en met een lus door de vallei terug naar het café "Vallei van Colen".
Onderweg ontmoetten we de bloggers Christiane en Johnny met wie we een poosje praatten en die mijn enthousiasme voor Limburgers enigszins wisten te temperen (maar daarover - misschien - later meer).

Met Nononc en Françoise in de "Vallei van Colen" (foto Roger)
Na een consumptie of twee in het café (het was nog te koud om buiten te zitten) wandelden we naar het klooster zelf  (binnenplaats en tuin) van waaruit we een prachtig uitzicht hadden op de vallei waar een paar jonge paardjes aan het dartelen was.

Van daar reden we naar Borgloon waar we eerst de kerk bezochten. We kwamen er een (denk ik) diaken tegen die ons een heel boeiende uitleg gaf.
Uiteindelijk nodigden Nononc en Françoise ons uit in het Indisch restaurantje. Weer bijzonder lekker!

Iets over 22 uur waren we terug thuis waar onze genodigden uit hun bagage een dik boek toverden als cadeau voor ons.  Kom maar af met jullie vragen, Elena, Matthias en Eva!
Na nog een poosje praten gingen we naar bed.

Gisteren, na de brunch, besloten we te wandelen naar de Transparante Kerk in Borgloon. Maar eerst wilden we onze gasten de (heropgebouwde) toren die voorkwam in de serie "Katarakt" tonen en van daaruit geraakten we niet aan de doorkijkkerk.

Foto Roger
Waarop we beslisten te gaan genieten van de zon, die eindelijk door de wolken priemde, op het terras van Stephane Malais in Heks.

Rond 16:30 uur waren we terug thuis,waar ik na een telefoontje met Nany aan het avondeten begon te werken zodat we op tijd naar het Leuvense konden vertrekken. Daar zouden we immers een nieuw optreden van de Reizende Reiger meemaken.

Foto's Roger

Weer heb ik tranen moeten lachen!
Na nog een kort praatje met Zeger reden we na de voorstelling terug naar Haspengouw waar we nog even napraatten bij een drankje alvorens te gaan slapen.

Vandaag, na een snel ontbijt, een zonnige wandeling in Veulen waar we de open kerk bezochten en daar konden kijken naar een presentatiefilm over Heers.
Na een summier middagmaal brachten we Nononc en Françoise terug naar Borgworm waar ze de trein terugnamen naar de kust.

Voor ons een geslaagd weekend en ik hoop dat dit ook geldt voor onze gasten!

Thuis hebben Roger en ik nog even gewerkt voor de werkgroep WO I en heb ik twee wasmachines laten draaien.

4 opmerkingen:

 1. En of we ervan genoeten hebben...
  Steeds fijn en bedankt voor de mooie wandelingen.
  Kusje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-) Was deze avond aan het lezen in "Nooit geweten": heel interessant!
  Kusje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En inderdaad een leerrijk en verrassend "tussendoortje" voor jullie kapoentjes

   Verwijderen