zaterdag 23 maart 2019

Boeiende avond

Ik had er lang naar uitgekeken: eindelijk nog een avond met Maj, Charlie, Bernadette, Juan én deze keer Koen De Cauter en Jopie Jonkers. Jopie kwam echter niet, haar auto was defect (én ze woont in Eindhoven).

Ik heb ontzettend genoten van de avond en ik durf te geloven dat onze gasten dat ook deden.

Na enkele hapjes en een glaasje Oloroso aten we in de bibliotheek de vissoep die ik deze middag had klaargemaakt. En we praatten.

Koen, Juan en wij hadden het vaak over vroeger en Dirk Lambrechts zaliger, wat maakte dat we soms heel veel over ons gezamenlijk verleden moesten uitleggen aan Maj en Charlie. Langs de andere kant moesten we Koen heel veel vertellen over ons leven hier.

Er waren ook filosofische gesprekken, en zelfs over het voor of tegen abortus of euthanasie zijn. Eigenlijk stonden op dat moment alleen Roger, Koen en ik aan dezelfde kant (wij blijven bijvoorbeeld abortus moord vinden). Een beetje onenigheid mag, zolang de sfeer goed is, dus die discussie maakte voor mij de avond nog gezelliger.

Bij kaas en/of fruit vroegen we aan de muzikanten of ze iets wilden spelen. Juan weigerde categoriek (hij wil ook nooit meer optreden) en Koen weigerde uit respect voor Juan die hij een betere muzikant vindt dan hijzelf (hoewel ik Koen een virtuoos vind).

Jammer... maar dat maakte onze avond gelukkig niet kapot. We praatten verder over onze projecten, literatuur, het ouder worden (Koen en ik zijn daar heel gevoelig voor; hij is dan ook precies één jaar jonger dan ik: we verjaren allebei op 22 november), muziek, zelfs politiek en nog Dirk Lambrechts zaliger. Er werden zelfs enkele boeken bijgehaald en het werd vrij laat.

Maar het was zo gezellig allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten