vrijdag 5 juli 2024

Wasmachines

We vergeleken vandaag prijzen van wasmachines. Ik begon me echter ook af te vragen of een wasserette eigenlijk niet goedkoper is. Je verliest natuurlijk tijd maar misschien konden we dat halfuur toch opvullen met iets nuttigs (wellicht combineren met onze boodschappen? Nee, daarvoor is de wastijd wat te krap). Ik mailde ook even over en weer met Zeger, die zo vriendelijk was in mijn plaats het prijsverschil tussen een wasbeurt thuis en een wasbeurt in een wasserette uit te rekenen:  op termijn blijkt een wasmachine kopen toch veel interessanter!

Mijn beslissing is nu dus genomen, nu nog wachten wat Roger ervan vindt (en of hij misschien toch zelf onze machine kan herstellen, wat niet onmogelijk is). 

Maar... toen ik daarna even wilde ontspannen op YouTube, werd mij wel een heel bijzonder (en mooi) filmpje voorgesteld (en dat kan echt geen toeval zijn!): "Strip Tease: la grande lessive d'un salon-lavoir". Over het menselijk aspect - sociaal contact dus (inclusief geroddel natuurlijk) - van een wasserette. Zo had ik het nog niet bekeken! 😀

donderdag 4 juli 2024

Organisatie?

Ik had alles goed georganiseerd voor vandaag: ik zou de wasmachine laten draaien, een beetje opruimen en dan  verder werken aan die opzoekingen over die edellieden. Onze boodschappen zouden we dan morgen doen (voor deze avond was er nog linzensoep). 

Maar... Roger moest even in Horpmaal zijn en vond dat we beter meteen daarna onze boodschappen deden. Ik stelde dus een boodschappenlijstje op en we reden naar Horpmaal, Heers en Borgloon. Nadat alles thuis was opgeborgen, wilden we de wasmachine aan de gang zetten... en dat lukte niet: wasmachine stuk!

Ik zocht online naar een wasserette, want dat klusje was vrij dringend. Ik vond er twee in Heers maar de eerste bleek heel moeilijk bereikbaar (voor mij al helemaal niet) en de tweede... bestond niet meer. Het adres, dat ik gevonden had, bleek van een bordeel te zijn. 

We reden terug naar huis voor het avondmaal en toen ik wilde beginnen te afwassen zei Roger dat hij een wasserette in Borgloon had gevonden. Hij wilde er meteen naartoe rijden. Daar was de karwei op iets meer dan een halfuur geklaard maar wij bleven al die tijd in de auto wachten en ons ergeren omdat we onze tijd aan het verliezen waren. Om 21 uur waren we terug thuis waar we, voor we naar binnen gingen, nog even een praatje deden met L. die normaal gezien morgen zou langskomen maar dat even wilde uitstellen. We hingen de was te drogen en... omdat het toen al zo laat was, besloot ik weer om de afwas tot morgen te laten staan (dat is verkeerd, ik weet het, maar ik had toch al het gevoel dat heel mijn dag in het honderd was gelopen).

woensdag 3 juli 2024

Ik ben plotseling heel moe!

De kindjes sliepen opvallend beter vorige nacht en Matthias was echt in zijn nopjes met de kamer van Zeger. Hij had er immers ook nog interessante lectuur gevonden!

Na nog een dagje spelen, praten, lachen, smullen van pannenkoeken, breien en lezen brachten we de kindjes terug naar dochterlief en schoonzoon, waar Zeger al op ons wachtte. Hoewel het even koel was als gisteren wilden de kinderen en de kindjes eerst op het terras zitten, wat we na het aperitief opgaven wegens veel te fris. Toch speelden Zeger en de kindjes nog een poosje in de tuin terwijl er voor het avondeten werd gezorgd.

Na een eenvoudig maar lekker en heel gezellig avondmaal reden Roger en ik terug naar Haspengouw... en voelde ik me plotseling heel moe! De voorbije dagen waren immers heerlijk maar ook heel druk voor mij! 😀 En... nu ben ik er zeker van, mijn gewrichten voelen ook dat ik niet heel gezond at de laatste weken: frieten, (witte) broodjes, pasta, croissants, koekjes, ijsjes, pannekoeken, en wie weet in welke (maar ik vermoed zonnebloem-) olie gebakken vlees op restaurant!  




dinsdag 2 juli 2024

Frisse en regenachtige dag

Het was vandaag koud en het regende. Voor de middag bleven we dus thuis, waar we speelden, lazen, praatten, breiden (Eva wilde leren breien), fruit aten en tekenden. Tegen de middag vertrokken we naar Den Teluur in Sint-Truiden. Daar aten de kindjes en Roger een steak-frieten (met wat rauwkost) en ik een koude schotel. Omdat de kindjes een tweepersoonsbed voor drie wat krap beginnen te vinden, stelden we nog eens voor dat een van hen naar de kamer van Zeger zou verhuizen. Deze keer hapte Matthias toe.

Na nog een Brusselse wafel voor de kinderen en een korte wandeling in het kasteelpark van Heers terwijl het even niet regende, reden we terug naar huis. Waar Roger de kamer van Zeger ging stofzuigen en zijn bed opmaken. Wij (de kinderen en ik) speelden verder, bekeken oude foto's en filmpjes, praatten over vroeger en nu en maakten veel grappen.

Na ons avondmaal (broodjes met versgemaakte soep, kaas en/of choco), de afwas en nog een spelletje, eindigde de dag met een uurtje lectuur voor het slapengaan (toch iets vroeger dan gisteren). Ik hoop dat Matthias goed zal slapen in zijn "nieuwe" kamer! 









maandag 1 juli 2024

Vergeten details

Ik vergat te vertellen over de prachtige jurk die Eva droeg deze dag: Eva had de stof ervan zelf ontworpen en haar mama (onze dochter dus) heeft de tekening op textiel laten printen en er een jurk van genaaid. Ook buurjongen L. was bekoord door die heel mooie jurk!

De laatste tijd vraagt men mij vaak hoe het gaat met mijn heup (ook Eva vraagt het in de brief die ze me vandaag overhandigde omdat ze hem nog niet op de post had kunnen doen voor onze ontmoeting). Met mijn heup gaat het eigenlijk heel goed maar, ik zei het al, ik voel al een tijdje weer dat ik andere pijntjesproblemen had en heb. 

En dat soort pijn gaat zeker niet verdwijnen! Ik las vandaag bijvoorbeeld over een vrouw die al op haar 18 jaar te maken kreeg met reumatoïde polyartritis en die op haar 30 jaar in een rolstoel zat. Ik vind dus dat ik niet te klagen heb dat ik pas zo laat geconfronteerd werd met die ziekte... en ik ben blij dat ik nog "enkel" een rollator gebruik (en dat ik die gebruik is dan weer te danken aan mijn heupfractuur 😏). 

Deze avond had ik wel heel fel pijn in één kniegewricht (vandaar deze late post).

Een heerlijke dag!

Buurjongen L. was net hier om mij zijn rapport te tonen toen ze aankwamen, de kindjes en hun mama. De rapporten werden bewonderd (enkele problemen voor L. maar ik heb hem beloofd dat we dat later deze week grondiger zullen bekijken), we aten een koekje, dronken wat en wuifden weldra dochterlief tot ziens. 

Wij reden naar Ikea waar we lekker aten en dronken, veel lachten, grappen maakten en bijpraatten. Later thuis werd er nog tot heel (eigenlijk onbehoorlijk) laat gebabbeld, gehaakt, gelezen, gespeeld, naar vroegere familiefilmpjes gekeken en verteld over vroeger en nu. Een heerlijke dag!