dinsdag 9 juli 2024

Boodschappen voor het onweer

Boodschappendag vandaag maar deze keer moesten we maar in één winkel zijn. Dat deden we kort na onze brunch zodat we zeker niet zouden verrast worden door het aangekondigde noodweer. Het was wel heel warm (tot 31°C) en ik dacht terug aan die paar dagen twee of drie weken geleden, toen de thermometer even de 30°C haalde vlak voor een onweer.   

Hoewel we even hebben gedacht (gehoopt?) dat we deze keer zouden ontsnappen aan de hevige regenbuien (nadat we op de radio toch al gehoord hadden over wateroverlast in Brussel en Antwerpen), zagen we opnieuw, terwijl we samen voor het avondeten zorgden, de lucht plotseling betrekken en de wind steeds feller te keer gaan in de bomen. Kort daarna viel de regen weer met bakken uit de lucht en begon het te donderen... maar het duurde allemaal heel kort én de temperatuur daalde vrij snel tot amper 20°C!

Deze keer zei ik niet spontaan "het wordt weer normaal", maar begon ik me af te vragen of dit echt onze zomer wordt: af en toe een paar mooie warme dagen gevolgd door onweer en een plotse temperatuurdaling?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten