zaterdag 3 juli 2010

Brinon, Argent en Aubigny

Gisteren waren we maar met weinig kampeerders, maar vandaag lijken de meeste bungalows bewoond en staan er ook heel wat meer tenten en caravans.

We hebben deze nacht ons onweer gehad. Een onweer zo hevig dat ik zeker twee uur heb wakker gelegen, klaar om naar de auto te vluchten als de donderslagen nog wat dichterbij kwamen. Ik dacht zeker dat we vandaag onze leeftent zouden moeten opslaan, maar nee, toen we opstonden, was alles weer droog en... De temperatuur was vandaag zeer aangenaam: tussen 19°C en 28°C.

We reden naar Brinon sur Sauldre. Niet zo speciaal, behalve de kerk die église caquetoire wordt genoemd.

P7035070 (foto Roger)

Caqueter betekent 'babbelen, keuvelen' en die kerk dankt dan ook haar naam aan een soort terras (in feite wat wij in Congo een 'barza' noemden) waar de mensen na de mis bleven nakeuvelen.
Vandaar ging het naar Argent sur sauldre. Dat stadje was veel mooier (hoewel nog niet zo mooi als Aubigny). Op de oever van de rivier een kasteel van de 12de eeuw (dat er in feite uitzag als een enorm huis)

P7035074 (foto Roger)

en een ander immens gebouw waarvan we vermoeden dat het vroeger een molen is geweest. Aangename straatjes, maar weinig volk. En enkele huizen met 'trompe l'oeil' gevels. Heel knap gemaakt: de eerste trompe l'oeil merkte ik pas op toen Roger er mij op wees, en de tweede herkende ik pas toen ik echt vlak voor het gebouw stond: ik wilde echt even gaan kijken naar de etalage van dat mooie boetiekje, dat uiteindelijk bleek een schilderij te zijn op een blinde muur.

P7035079 (foto Roger)


We picknickten op een bank in het park van het kasteel en we kregen er een gratis vinkenconcert bij. Hier op de camping, horen we de hele dag een merel fluiten (en Roger beweert dat het wem degelijk een en dezelfde vogel is: hij herkent zijn melodie.
Daarna gingen we nog even kuieren in Aubigny. Echt mooie oude huizen, de meeste in vakwerk. Gisteren zagen we er ook enkele in Blancafort, maar in Aubigny zijn het er ontelbare.
Na weer een avondmaal op de camping, gingen we nog even wandelen op het terrein erachter. Vijvers vol riet, zwarte els, eiken, essen, en een zeer aangename temperatuur. Zalig. Wat mij hier en in de buurt opvalt: elke mens die je ontmoet, zegt je goedendag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten