zondag 7 augustus 2011

Onze vrienden van Herzele op bezoek

En vandaag kregen we onze vrienden uit Herzele op bezoek. Ze waren immers sinds gisteren in Borgloon voor, heb ik menen te verstaan, een congres. Het werd weer een rijke middag en avond , met veel gesprekken over politiek, muziek,  rechtspraak, en voor Roger en zijn vriend herinneringen aan hun gemeenschappelijke studies en proffen. De problemen in ons land waren weer meteen opgelost. En natuurlijk hadden we het ook over onze kinderen en toonde ik hen als trotse oma het fotoalbum dat we van Elvira en Geert hebben gekregen: “De eerste 4 maanden van Elena”.

Dat alles bij een vieruurtje met de mattentaart die ze hadden meegebracht en een eenvoudig Vlaams avondmaal (groentesoep, konijn, kaas en pruimenmoes) en de nodige thee, koffie en wijn.   Na het eten, bij voor de mannen een dikke  sigaar, ook geoffreerd door onze vrienden, vertelde onze gast anekdotes uit zijn beroepsleven (ja, hij werkt nog steeds als zelfstandige ondanks het feit dat hij op 22 november 70 jaar wordt). Ik stelde vast dat de problemen van zijn cliënten vaak met geld te maken hebben. En met erfenissen. Wat hechten mensen toch veel belang aan dat “slijk der aarde”! Nu, langs de andere kant, het pensioen van zelfstandigen kwam ook ter sprake. En we stelden ons de vraag waarom zulke mensen “gediscrimineerd” worden (minder pensioen, minder kindergeld, …).

Ik merk wel steeds meer dat Roger en ik geen echte praters zijn. Wij luisteren vooral, en als we antwoorden, is het vrij bondig. Terwijl andere mensen vaak lang aan één stuk doorpraten. 

En, hoe gezellig het ook is, na zulke praatavond hebben Roger en ik even nood aan rust en stilte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten