vrijdag 20 april 2012

Windturbine en vervallen boerderij

Tussen twee jobs en twee regenbuien door stelde ik aan Roger een korte wandeling voor.

Hij wilde eerst van dichtbij zien wat ons al zo vaak geïntrigeerd heeft in het naar Leuven rijden. We reden dus naar Borgworm en kwamen tot vlak bij wat wij tot nu “de contraptie” noemden. Het bleek een particuliere windturbine te zijn.

P4201374m

P4201375m

P4201376m Foto’s Roger

Daarna maakten we onze eigenlijke wandeling op de grens van Bettincourt (Bettenhoven) en Rukkelingen. Roger heeft onderweg jammer genoeg geen foto’s gemaakt. Hij heeft gelijk als hij zegt dat er weinig te zien was, maar ik was wel gecharmeerd door de enkele prachtig bloesemende hoogstam kerselaars. Nu, die zie ik tegenover ons huis inderdaad elke dag. Wat mij daar wel opviel, was het lawaai. De hele tijd hoorden we auto’s razen op de snelweg!

Na net geen uurtje stappen, wilde Roger even naar Mechelen-Bovelingen rijden, om te “inspecteren” hoe het zat met een hoeve die we enkele maanden geleden hadden opgemerkt. Toe leken de gebouwen te zullen verkrotten, en inderdaad, het verdere verval  viel op!

Mechelen-Bovelingen, Sterstraat 1: gesloten hoeve "Maison de Stroven"

Mechelen-Bovelingen, Sterstraat 1: gesloten hoeve "Maison de Stroven"

Mechelen-Bovelingen, Sterstraat 1: gesloten hoeve "Maison de Stroven" Foto’s Roger

De laatste foto toont iets intrigerends: blijkbaar werd een deel van het dak onlangs vernieuwd en heeft men daarna toch de boel laten verkrotten!

En daarna moesten we terug naar huis… En is het trouwens opnieuw beginnen regenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten