zondag 15 juli 2012

Dorpsfeest in Gutschoven

Liliane en Paul hadden ons uitgenodigd op het dorpsfeest in Gutschoven. Na een korte wandeling in de velden rond het dorp, onder een dreigende lucht, bereikten Roger en ik het dorpsplein net toen onze vrienden uit hun huis (dat het geboortehuis van Roger is) kwamen. Terwijl het vlak daarvoor vrij koel was, scheen de zon nu krachtig en trok ik meteen mijn trui en jasje uit, die ik uit voorzorg had aangedaan.

We moesten eerst bij hen koffie en gebak gebruiken (Liliane bakt heel goed), samen met de moeder en het tweede kleinkind van Liliane (en Paul). Een pienter jongetje van 2 jaar, al zindelijk en rad van tong! Benieuwd of onze Elena het hem nadoet binnen zes maanden! Glimlach Ik heb even met hem gespeeld, en echt, hij bleek heel aangenaam gezelschap!

Daarna mocht hij natuurlijk op het springkasteel terwijl wij iets dronken onder de feesttent.

IMG_1541m Eigen foto

Veel volk, de meesten uit Gutschoven natuurlijk, waarvan wij maar enkele mensen kenden. Toch een prima sfeer, al klaagde Roger over de luide Vlaamse schlagers. Je kon elkaar inderdaad bijna niet verstaan, maar mensen hebben dat zeker nodig, luide muziek als het “feest” is?

IMG_1562m Eigen foto

IMG_1578m Foto Roger

Er zijn enkele keren enkele druppels gevallen, maar over het algemeen bleef het droog en was het helemaal niet koud.

De dochter en schoonzoon van Liliane en Paul kwamen hun zoontje afhalen, en Liliane die ervan was uitgegaan dat ze zouden blijven eten, merkte op dat ze nu veel te veel broodjes in huis had. Toen wij iets voor 19 uur naar huis wilden, om onder andere voor eten te zorgen, stelde ze dan ook voor dat we bij hen zouden blijven eten.
Ik heb het voorstel aanvaard en dat werd nog tot vrij laat lekker en gezellig samen eten en keuvelen. Ik echter heb voornamelijk geluisterd naar de interessante herinneringen aan Kerniel die Paul, Liliane, haar moeder en Roger ophaalden. Ze hebben daar immers allemaal gewoond toen  Roger nog een kind was.

Vorige zin vraagt misschien wat uitleg. Roger is inderdaad in Gutschoven geboren, maar is rond zijn vier jaar (als ik me niet vergis) met zijn ouders naar Kerniel verhuisd en van daar, rond zijn twaalf jaar, naar Heverlee bij Leuven. Toen Liliane en Paul het geboortehuis van Roger kochten, leerden ze zijn tante Laure kennen. Die woonde toen immers nog in Gutschoven (aan het einde van haar leven was dat in Wellen) en via haar, ons.

En natuurlijk hebben we nog eens Liliane ’s collectie metalen dozen bewonderd. Ze heeft er echt heel mooie (en zeldzame).

2 opmerkingen:

  1. Dag

    ik kwam toevallig op jullie blog. ben zelf van Kerniel maar woon in Borgloon maken samen met mijn vrouw en hond ook vel wandelingen hebben ook een blog op seniorennet. michien kennen we elkaar wel.

    Groetjes

    Johnny en Christiane

    Http://blog.seniorennet.be/johnnyenchristiane

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Christianne en Johnny!
    We kennen jullie heel mooie blog (gaan er vaak naartoe). En we hebben ooit met elkaar gesproken in Borgloon. We komen jullie ook soms tegen als jullie op wandel zijn. Zoals iedereen hier doet, zeggen we elkaar dan 'goeiendag', maar ik had de laatste keer de indruk dat jullie ons niet herkenden. Volgende keer spreek ik jullie aan!:-)

    BeantwoordenVerwijderen