Lang geleden had ik dit recept “ontworpen” en deze avond eindelijk weer eens bereid. Het was echt lekker!
Voor 4 personen: 2 eetlepels olijfolie 1/2 savooikool (dikke) 2 groene paprika’s 2 uien 4 teentjes knoflook 600 gr varkensstoofvlees 1 dl witte wijn 2 dl bouillon zout, peper
1 snelkoker
| In de olijfolie het vlees, de gesnipperde uien en knoflook snel aanbraden. Gesnipperde savooikool en reepjes paprika erbij doen. Overgieten met de wijn en de bouillon Kruiden met peper en zout. In de snelkoker 20 minuten laten sudderen. Daarna nog even open laten sudderen om het eventuele teveel aan vocht te laten verdampen (of binden met wat bloem) Opdienen met gekookte aardappelen |
Ik vermoed dat dit recept nog veel lekkerder is als het gewoon uren heeft gesudderd, maar daar had ik de eerste keer blijkbaar geen tijd voor, en vandaag ook niet. Ik heb deze keer wel de aardappelen toegevoegd aan het gerecht na ongeveer 15 minuten, en dan alles nog 7 minuten laten koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten