vrijdag 16 november 2012

Herfstziekte en herfstwandeling

Elena bleef gisteren hoge koorts maken en dus werd er een dokter bij gehaald en kreeg onze grote meid prompt antibiotica voorgeschreven. In het algemeen vind ik dat die te snel worden gegeven maar nu zou het echt nodig zijn geweest. De koorts was vandaag al fel gezakt. Ze kon natuurlijk niet naar de onthaalmoeder worden gebracht: vervelend voor twee buitenhuis werkende ouders! In theorie hadden wij wel kunnen inspringen vandaag (ik had geen vertaalwerk) maar is het verstandig een peuter met bronchitis ook nog eens  bloot te stellen aan mijn verkoudheid? Ik hoop trouwens dat ik die vorige woensdag al niet heb doorgegeven!

Eigenlijk zou het toch gemakkelijker zijn als moeders weer konden thuis blijven om voor hun peuters te zorgen! Ik weet het, heb het zelf een hele poos meegemaakt, enkel voor het huishouden zorgen is niet erg boeiend. Tenminste niet zodra de kinderen naar school gaan: daarvoor bestaat een groot deel van de dagtaak  immers uit het opvoeden van die kinderen. En dat vond ik wel heel interessant!

Roger en ik namen op deze grijze herfstdag de tijd voor een heel lange wandeling: van Borgloon, langs de vroegere spoorweg, naar Kuttekoven. Daar werden we voor het eerst verwelkomd door blaffende honden, maar het was een blij geblaf! Glimlach Het huis aan de rand van het dorp bleek in volle verbouwing.

PB163358

PB163359 Foto’s Roger

Daarna wandelden we via bosjes, weiden en plantages naar Rullingen.

PB163360

PB163361 Foto’s Roger

Van daar ging het naar het kasteeltje De Clee.

PB163364

PB163365

PB163366

PB163367 Foto’s Roger

En dan terug naar Borgloon. Het was niet echt koud en we hebben genoten van de mooie, mistige kleuren en van de rust. Onder weg kwamen we één enkele jogger tegen, en - dat was lang geleden - iets verder dan dat kasteeltje, een eenzame, verlaten schoen! Glimlach

PB163368 Foto Roger

Die schoen was nog in heel goede staat (veel betere staat dan mijn wandelschoenen): wie laat er toch zoiets achter?

2 opmerkingen:

  1. Het huis dat gerestaureerd wordt is de 200 jaar oude pastorie annex gemeentehuis.Ze werd 30 jaar geleden openbaar verkocht aan pottenbakker Patrick Helewaut.Na zijn overlijden is ze terug verkocht en wordt nu opgemaakt.
    Kuttecoven is beschermd als dorpsgezicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt! We vroegen het ons af: dat huis vonden we van de eerste keer dat we het zagen echt heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen