zaterdag 3 november 2012

Jan Fabre en Shirley Maclaine

Ik heb vandaag voornamelijk verder gelezen in het boek “Voettocht naar Santiago de Compostella” van Maclaine: heel spiritueel, maar daarover later meer.
Roger haalde me echter op een zeker ogenblik uit mijn lectuur met een commentaar op de aanval op Jan Fabre (waar ik terloops wel over gelezen had). Roger zei: ‘De meeste mensen weten niet precies waar hun nieren liggen, maar Jan Fabre dankt die wetenschap aan zijn artiestzijn zeker?’

Al zou ik waarschijnlijk een aanval op mijn nieren wel herkennen, ik moest lachen met zijn uitspraak! Deze avond, toen ik even de kranten online en andere nieuws- en duidingssites bezocht op het Internet, viel ik op dit. Auteur maakt precies dezelfde opmerking als Roger! En ik weet zeker dat Roger die tekst niet gelezen had toen hij mij sprak over die nieren! Grappig vind ik dat! Zou die aanval  verzonnen kunnen zijn???

Ik weet het, ik had eigenlijk verder moeten werken vandaag en onder andere, zoals beloofd, een dichtbundelbespreking,  door Thierry Deleu gemaakt, naar Leespunt sturen. Ik heb het nog niet gedaan, wilde immers, net zoals mensen die van dit verlengde weekend een korte vakantie hebben gemaakt door even op reis te gaan, genieten van enkele verplichtingloze dagen. Dat boek van Maclaine (dat jou ook zou boeien, Daniël Depireux!) boeide me trouwens veel te fel.

Maar morgen kom ik mijn belofte na, Thierry!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten