vrijdag 23 november 2012

“Plezante” reactie tegen het rookverbod

Mijn vader rookte de pijp, zijn vader ook, zijn moeder (die - in die tijd al – ouder dan 80 werd) soms enkele sigaretten, mijn moeder (Nany) ook tot ze door het begin van de hetze tegen tabak werd overtuigd van de weldaden van  “niets roken”. En misschien had ze gelijk en zou ze nu al dood zijn als ze was blijven roken. Misschien…

Ik rook ook, en vind het dus heel vervelend dat dit bijna nergens meer kan waar het toch de gezelligheid zou vergroten. Zo vond ik het gisteren heel fijn dat Stijn van De Horne mij wees waar ik, zonder te hoeven in de kou staan, mijn sigaret kon opsteken terwijl we verder genoten van ons glas wijn.

Roger geeft me gelijk als ik klaag over teveel bemoeienis vanwege onze overheid hierover, al rookt hij zelf niet meer de sigaren waar hij zo van genoot destijds (wat ik begrijp als men je zegt dat  hartproblemen ook daarmee kunnen te maken hebben!).

Deze avond stuurde hij me echter deze link door. En sorry voor alle gezondheidsfreaks, ik heb er hartelijk mee gelachen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten