dinsdag 6 november 2012

Spijkerbroeken en oude appelsoorten

Over gisteren heb ik niet veel te vertellen: we deden uitgebreide boodschappen en ik las ‘s avonds het typoscript na van de zoon van mijn vriendin Marie-Louise. Boeiend en goed geschreven!

Vandaag was het koud, maar de lucht was zo ijl, zo mooi! Omdat we toch in Sint-Truiden moesten zijn, had ik eindelijk beslist uit te kijken naar spijkerbroeken. Mijn oude zijn immers tot op de draad versleten! Ik doe dat niet graag, shoppen, en weer waren we bijna onverrichterzake naar huis teruggereden: nu eens vond ik de pijpen te smal, dan weer te wijd, dan bleek mijn normale maat mij veel te breed te zijn, dan weer paste de broek in de breedte maar was ze te kort.  Roger heeft op een zeker ogenblik mijn taak overgenomen: terwijl ik wachtte in het pashokje, zocht hij naar broeken die me echt zouden passen. En hij vond er heel snel twee die we mee naar huis hebben gebracht! Glimlach

Omdat onze ijzerappelboom dit jaar, net als de pruimenbomen, de kweepeerboom en de sterappelboom, ook een sabbatjaar lijkt genomen te hebben, reden we deze middag naar de Boomgaardstichting in Vliermaal (deelgemeente van Kortessem) en kochten daar een aantal kilo’s oude appelsoorten. IJzerappelen hadden ze er dit jaar echter ook niet. Van de soorten die ze wel hadden, mochten we een (hele) appel proeven voor we beslisten welke we zouden kopen. Het werden twee soorten waarvan ik de naam (natuurlijk, mijn geheugen kennende!) niet heb onthouden.

Daarna maakten we een vrij korte maar mooie wandeling in de buurt.

PB063301m

PB063302m Foto’s Roger (oké, ze lijken heel fel op elkaar maar ik wist echt niet welke kiezen! Wat zou jij gedaan hebben, Zeger?)

We liepen onder andere langs de voormalige molen van Vliermaal.

PB063292 

PB063300 Foto’s Roger

We zagen er ook een kasteel dat te koop stond. Deze avond zochten we ernaar op het Internet en het blijkt een voormalig jeugdcentrum geweest te zijn (Hoogveld). Roger maakte daar jammer genoeg geen foto van.

In feite had ik toen helemaal geen kou meer en ik had nog veel langer kunnen wandelen… Maar Roger wilde graag dat ik deze avond nog eens couscous mét varkensstoofvlees zou bereiden, en dat vraagt vrij veel tijd. Dus was het rond 17 uur hoog tijd om naar huis te rijden! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten