zondag 22 juni 2014

Over onder andere Saint-Antonin-Noble-Val

Zaterdag 21 juni 2014

Toen ik deze ochtend een douche ging nemen, trof ik Roger in het sanitaire gedeelte voor dames. ‘Veel te vies, die douche aan onze kant’, verantwoordde hij zich. Ik ging even een kijkje nemen: inderdaad. Toen  ik gisteren schreef dat ik het niet erg vond dat het sanitair niet heel netjes is, had ik dat gedeelte nog niet gezien! Het hoeft voor mij absoluut niet te blinken, er mogen spinnenwebben hangen, er mag stof zijn maar het mag niet wansmakelijk zijn. Ik heb trouwens van de hele dag niemand iets zien schoonmaken op deze camping (en ben deze avond nog eens gaan kijken; die douche is nog steeds even vies). Een serieus minpunt voor de camping!

Het was warm, heel warm zelfs. We reden via dat mooie glooiende landschap en daarna langs de “gorges de l’Aveyron” naar Saint-Antonin-Noble-Val, het mooie middeleeuwse stadje waar we nog eens waren (niet vorig jaar volgens Roger, ikzelf weet niet wanneer en hier kan ik het niet opzoeken). Daar zagen we dat het 33°C in de schaduw was! Zeggen dat we gisteren Huesca vooral hebben verlaten omdat daar zulke warme temperaturen werden voorspeld!

We wandelden wat rond in de (gelukkig) lommerrijke straatjes, ik vond eindelijk een kleurrijk halskettinkje voor Elena, we bezochten de kerk en we dronken een wijntje  op hetzelfde terras als vorige keer.

P6211251

P6211252

P6211253

P6211259

P6211262 Foto’s Roger

P6210139

P6210140 Eigen foto’s

Het viel ons daar op hoe stil de mensen hier spreken in vergelijking met in Spanje. Zelfs van de conversatie aan het tafeltje naast ons hoorde ik niets. Of ben ik misschien nog dover geworden?

Daarna reden we terug naar de camping, waar we even probeerden (bij de receptie) online te geraken. Dat lukte met de tablet maar niet met deze laptop.

Daarna rust bij de tent met een biertje.  Het was echt veel te heet (mij leek het nog warmer dan in Saint-Antonin). Rond 18 uur gingen we brood kopen in Montpezat. Weinig volk op straat (nog veel te warm, vermoed ik).

We moesten wel even zoeken naar een bakker en vroegen zelfs aan een eenzame oude man waar we die zouden vinden. Hij gaf ons een hele uitleg en daarna vroeg hij van waar we kwamen (tja, ik heb naar het schijnt een Noord Frans accent, en geen sappig Occitaans accent zoals hij). Ik antwoordde: ‘De Belgique’ en toen gebeurde er iets grappigs. De oude man zei: ‘Bienvenue chez nous!’. Ik vroeg me even af of ik daar een politieke connotatie moest achter zoeken! :-)

We aten bij de tent (onder andere weer een liter gazpacho, die we op weg naar Saint-Antonin kochten; hij was wel iets minder lekker dan degene die we in Spanje dronken). En weer rust, of eerder puffen en zweten! Nu pas (het is  20:45 uur) is de temperatuur een beetje draaglijk geworden.

Morgen wil Roger naar Aubigny. Ik hoop dat we daar enkele dagen blijven, want ik weet dat we van daar op één dag thuis geraken. Wat uiteraard Roger zijn bedoeling is: zo snel mogelijk weer thuis zijn! :-(

We hebben hier en in Saint-Antonin wat rondgekeken naar prijzen van “gîtes”, bungalows en “chambres d’hôte”. Te duur om langer dan een week, hooguit twee weken, op reis te gaan… En meestal wordt er verwacht dat je minstens voor twee dagen huurt… Wat betekent dat we niet kunnen vertrekken als het ons niet aanstaat… plus dat je meestal moet reserveren. En dan heb je Roger die het kamperen echt beu is… Niet meer op reis gaan dan maar?

Of een camper? Dat lijkt heel mooi, maar tegen een grote camper heb ik veel bezwaren. Moeilijk rijden, vermoed ik toch, en dat constant opruimen! Je kunt immers niet rondrijden als de tafel niet is opgeruimd of de spullen in jouw kasten niet zo zijn georganiseerd dat ze niet door elkaar rammelen. Een hele kleine camper zoals we in Soria zagen? Maar dan moet je immers ook constant opruimen, of niet? Een kleine caravan? Dat hebben we ooit gehad en dat vond Roger lastig rijden…

Deze avond is het feest in het stadje (muziekoptredens enzovoort). En in de bungalows van de camping is rond 20 uur een heel groot, vrolijk, gezelschap aangekomen. Een familiereünie?

We horen hun geroep en hun dansmuziek, en ook  de optredens uit het stadje tot hier! Hopelijk niet tot stukken in de nacht, want blijkbaar ben ik toch nog niet volledig doof :-)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten