zondag 21 december 2014

Hoegaarden en nostalgie

Omdat Roger dacht op een van de foto’s, die we onlangs van Nany kregen, het gemeentehuis van Hoegaarden te herkennen, wilde hij vandaag daar naartoe. Hij vergiste zich: binnenkort zie ik Nany terug en zal ik haar vragen waar die foto van haar en mijn vader dan wel gemaakt is.

We wandelden toch een poosje rond in die mooie gemeente.

PC211951

PC211952

PC211953

PC211955

PC211957 Foto’s Roger

Alleen… Ik vond het er vreselijk koud! De temperatuur op zich viel anders mee, het was de wind die mij hinderde en het feit dat ik stilaan alle symptomen van buikgriep voelde opkomen.

Nany heeft een “kozijn” (neef in het Nederlands) en een nicht (in de betekenis van “cousine”) in de buurt van Hoegaarden wonen en Roger stelde voor daar even naartoe te gaan, maar dat heb ik afgewezen: ik wilde zo snel mogelijk naar huis.

Waar ik amper at van het avondeten dat ik klaarmaakte: ik blijk inderdaad de buikgriep, die onlangs bij onthaalmoeder Lutti rondwaarde, te hebben overgekregen.

Toen ik, na het liggen lezen (en vooral slapen) in de relax, eindelijk weer aan mijn pc zat, las ik dat Walter De Buck is overleden en werd ik weer overweldigd door nostalgie naar de tijd toen we hem met Dirk Lambrechts zaliger geregeld ontmoetten in Gent, en naar de eerste Gentse feesten. Sic transit…

In het voorjaar wil ik wel eens terug naar Hoegaarden, en dan even op bezoek bij mijn achternicht en –neef! Glimlach

1 opmerking: