woensdag 5 oktober 2016

Naar Issoudun

In feite reden we eerst naar Argenton sur Creuse. Onder een grijze lucht waaruit af en toe lichte regen viel en via een niet echt boeiende snelweg en de saaie Landes. Ik heb onderweg vooral zitten lezen ("Bezeten van mij" van Nicci French aan het herlezen) en mij vaak geërgerd aan de drukte en aan de roekeloze vrachtwagenbestuurders.  Uiteraard stopten we enkele keren, om te eten (brood, fruit, brie en zwarte chocolade), om boodschappen te doen voor het geval we geen restaurant meer zouden open vinden en gewoon om wat te rusten.

Om 16:45 uur kwamen we in Argenton aan. Het vijftal hotels in het mooie stadje was "complet" en dus reden wij verder richting Bourges.


Hier, in Issoudun vonden we om 19:10 uur een Ibis Budget hotel. Er was nog een kamer vrij en het restaurant was nog open. Nadat we geïnstalleerd waren, aten we een eenvoudig menu: groentesoep en varkensvlees met karamel. Niet slecht, dat laatste: het deed wat denken aan onze (veel lekkerdere) Vlaamse karbonaden maar met gekarameliseerde suiker in plaats van onze pruimen of jam.

En nu zitten we weer op onze hotelkamer: echt, ik vind dat zoveel minder gezellig dan voor of in onze tent te zitten!

Ik vond het fris deze avond toen we uit de auto stapten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten