donderdag 2 februari 2017

Babysitten, heemkunde en Lichtmis

Na het middageten wilde Eva op mijn schoot zitten terwijl ik verhaaltjes vertelde (de prentenboekjes had ze er zelf bijgehaald). Ik bedacht toen dat als ik ze op die manier tot een uur of 15 kon bezig houden, ze goed zou slapen wanneer Roger de andere kindjes ging halen en ik ze niet zou hoeven op te tillen.

Het is gelukt: Eva kreeg maar niet genoeg van de verhaaltjes, haalde er steeds meer prentenboekjes bij... Tot ze iets voor 15 uur zowat in slaap viel op mijn schoot.
We legden haar in bed en iets later reed Roger naar de school.

Rond 15:30 uur kwam hij terug met Elena en Matthias. Die veel te vertellen hadden, rollenspelletjes wilden spelen, daarna tekenen samen met buurmeisje Anna die was komen spelen en uiteindelijk naar filmpjes kijken. Ondertussen was Eva weer wakker geworden en gaf ik haar fruitpap.

Iets voor 18 uur kwam onze schoonzoon aan. Ik was bijna klaar met koken en liet het aan hem over om het vlees te bakken en een sausje te maken voor bij de bloemkool. Roger en ik reden terug naar Heers waar we, nadat we thuis snel een kom soep (restje van  gisteren) hadden gegeten, naar de algemene vergadering van Heemkunde Groot Heers reden.

We waren met bijzonder weinig mensen op die vergadering: die griep hé! Goedkeuring van de rekening, programma 2017 (het wordt interessant maar druk), waarna Roger een fotoreeks van de activiteiten van 2016 presenteerde en we van Jos V. een boeiende uitleg kregen over het ontstaan van Lichtmis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten