woensdag 22 februari 2017

Problemen voor de werkgroep WOI

Deze avond vergaderden we. Jan Leus en Mieke S. kwamen iets later aan, met twee flessen Cava... en kondigden aan dat ze hun ontslag gaven. Een gevolg van de strubbelingen in het gemeentebestuur, waar ik wel vaag over had gelezen maar niet echt was blijven bij stilstaan.

De Cava deed dus dienst als een soort afscheidscadeau. Lekker waren die bubbels wel en toch voelden we ons helemaal niet lekker: Mieke zou als eindredacteur de door mij geredigeerde teksten een laatste keer nalezen en zorgen voor de opmaak van "ons" boek, en Jan zou nog 12 teksten schrijven, één over elke deelgemeente van Heers.
Mieke moest zelf ook nog een dertigtal tekstjes schrijven over oud-strijders.

Al dat werk moesten we nu herverdelen. Voor die dertig tekstjes zorgen Elie, Wendy, Benny en Roger (nalezen doe ik uiteraard). De teksten van Jan worden vervangen door 12 reeds bestaande teksten geschreven door de Heerse oorlogpastoors en door Elie geplukt van deze website van werkgroeplid Georges V. (met uiteraard een verwijzing daarnaar).

Roger wordt eindredacteur (eerst werd aan mij gevraagd om dat te doen maar dat zou betekenen dat ik in feite de door mezelf geredigeerde teksten nog eens nalees: niet aangewezen).
En de opmaak, die wordt dan maar uitbesteed...
Roger herinnerde me er al van de allereerste vergadering wel aan dat ik elke drie maand zorg voor de opmaak van de Limburgse monografieën maar dit boek zal wel iets meer kennis van lay-out vergen!

Heel veel werk op de plank dus volgende weken en maanden, en dat was niet voorzien.

Ik begrijp in feite nog steeds niet wat de link is tussen dat "moddergooien in het gemeentebestuur" en het ontslag van Mieke en Jan. 😞

Nu, mij geeft heel die zaak wel iets meer tijd dan voorzien. De bedoeling was eerst dat alle teksten geschreven en geredigeerd zouden zijn tegen 1 maart. En dus, vermits ik nog wachtte op die 12 lange teksten van Jan en een dertigtal korte teksten van Mieke, en ik daarbij heel binnenkort ook moet zorgen voor het nalezen en de opmaak van de volgende Limburgse monografie van de KVLS, had ik normaal gezien wel ontzettend veel werk tegen volgende week woensdag. Nu zullen we al blij zijn als die 30 korte teksten binnen de week geschreven zijn!

1 opmerking:

  1. Ondertussen heb ik vernomen dat ook Georges V. verhalen zal schrijven (Georges was niet aanwezig op de vergadering)

    BeantwoordenVerwijderen