zaterdag 27 mei 2017

Uitzieken tijdens een hittegolf

Na een slechte nacht (wakker gebleven door mijn hoesten of wakker geworden door het hoesten van Roger) hebben we alle afspraken voor vandaag afgezegd. Ook naar de uitvaart van de moeder van vriend Paul P. zijn we niet gegaan: we zijn gewoon binnen gebleven.

Meer dan 32°C vandaag! Gelukkig is ons huis vrij koel (27°C op het warmste moment), wat niet het geval is voor de flats van Nany, Hendrik en Zeger. Onder andere Nany heeft gebeld en geklaagd over de hitte.

Ikzelf heb veel "gelezen" (eigenlijk meestal half geslapen in de relax met een boek op mijn schoot).
En deze avond heb ik eindelijk de brief van mijn Matadi-vriendin zonder pc beantwoord (alsook enkele mails).

Nu ik een nieuwe smartphone heb, is mijn smartwatch daar natuurlijk niet meer mee verbonden. Ik mailde dus naar Zeger om te weten wat ik moest doen. Hij gaf me uitleg (en vond ook dat het veel te warm is... en dat ik, zoals ik zelf al vermoedde, al gesteld zou geweest zijn met een veel goedkoper toestel: ik denk dat Zeger het beste begrijpt wat ik eigenlijk nodig heb) maar de uitgebreide aanwijzingen die ik daarna, op zijn raadgeving, online vond, ga ik toch door een meer "bevoegde" persoon laten volgen (dochter of een van de zonen?). Ikzelf ben toch zo onhandig op die gebieden!

Vandaag ook gezorgd voor de belastingaangifte (en Roger vloekte even vaak als ik).

Voor de rest heb ik dus liggen lezen of, beter gezegd, "uitzieken" (wat een mooi woord toch).

Deze avond laat begon Roger een boek te lezen van een KVLS-lid. Een boek dat ikzelf niet heb kunnen uitlezen omdat ik er te veel fouten in tegenkwam (en toch is het geredigeerd door de uitgever... en nagelezen door een goede kennis van ons). Roger heeft het ook opgegeven na nog geen 20 bladzijden: hij vond het echt stuntelig geschreven. Erg!

Ik ga voort "uitzieken"!

1 opmerking:

  1. Pas op: de uitgever (van wie ik hier de naam niet wil prijsgeven) is absoluut niet de KVLS!

    BeantwoordenVerwijderen