zondag 20 augustus 2017

Druk weekend

We bezochten dit weekend onze vrienden in de "Ardenne profonde" waar ook hun oudste dochter en schoonzoon op ons wachtten. Zoals telkens werd er heel veel geconverseerd (meestal over literatuur en taal maar ook over politiek), herinneringen opgehaald (onder andere aan hun en mijn verblijf in Congo) en nieuwtjes uitgewisseld (schoonzoon vertelde onder andere over een collega van hem die bleek de partner te zijn van een vroegere prof  van mij - degene die mij ertoe overhaalde mijn studies op eigen kosten te hervatten in 1971).
Uiteraard werd er ook weer samen gekookt, werden er recepten uitgewisseld, hebben we lekker gegeten en gedronken en, ondanks de leeftijd van onze gastheren (90 en 85 jaar), maakten we nog een mooie wandeling tussen twee regenbuien door.

Eigen foto
Deze middag werden Roger en ik, samen met Jan de fotograaf, Seany en Karel, verwacht bij Marieke in het Leuvense. Terwijl we genoten van een wijntje of een ander drankje werden we daar vervoegd door twee andere vrienden van Marieke (mensen die Roger en ik nog niet kenden).

Daarna ging het naar de molenfeesten in Rotselaar (in de molen die vroeger toebehoorde aan de grootouders van Karel en zijn broer Dirk zaliger).




Gezelligheid troef in de molen (eigen foto's)
Rond 20:30 uur trokken we allemaal terug naar Marieke die een volledig koud buffet uit haar koelkast toverde.


Eigen foto's
Een heel gezellig weekend dus maar iets te druk voor mijn doen! Dat kwam omdat ik eerst dacht dat de molenfeesten pas volgend weekend plaatsvonden, anders had ik wel op een ander weekend afgesproken met onze goede oude vrienden.

Ik merk echter dat bijna al onze vrienden en kennissen houden van zulke drukte en ik vraag me de laatste tijd vaak af of ik dan zo abnormaal ben.

Nu, of ik er van hou of niet: de drukte houdt hier nog een poosje aan. Zeggen dat ik hoopte op een rustiger leven eens ik op pensioen zou zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten