zaterdag 11 november 2017

Geslaagde opening van onze tentoonstelling "Kleine Heerse verhalen uit de Groote Oorlog"

Gisterenochtend legden we de laatste hand aan onze tentoonstelling.





Eigen foto's
Na de middag haalden we mijn oom Nononc en (tante) Françoise af aan het station van Waremme en na een snel en vroeg avondmaal (met een glas van de uitstekende wijn die ze bij zich hadden, en als "dessert"een blokje van de donkere chocolade die ik cadeau kreeg) vertrokken we samen naar de Herkenrodehoeve in Opheers.

Rond 19 uur begonnen de genodigden binnen te sijpelen... en besefte ik dat ik mijn smartphone was vergeten op te laden (en dat ik geen lader bij me had). Van foto's maken kwam dus niets maar straks serveer ik er jullie enkele die we vandaag maakten.

Het werd een heel geslaagde opening en presentatie van ons boek: toespraken, zang en  pipers die door merg en been gingen, het boek dat door een ruiter aan een soldaat werd overhandigd, overhandiging van het boek (en twee flessen wijn) door de burgemeester aan elk lid van de werkgroep, doorknippen van het lint, opening van de  tentoonstelling en receptie met heerlijke dranken en hapjes.

Heel veel (iets te veel voor mij) volk en veel kennissen ontmoet, kortom een heel aangename avond.

Eigen foto
Vandaag was een vrij korte dag. Na ons ontbijt terug naar Opheers gereden om te helpen de zaal klaar te maken voor de aankomst van wandelaars na de middag (maar we moesten bijna niets meer doen). Dan maar op ons gemak de tentoonstelling bezocht.








Foto's Roger en ikzelf (met het fototoestel van Roger)
Thuis geaperitiefd terwijl ik voor het middagmaal zorgde en al iets voor 16 uur onze gasten terug naar het station gebracht. Geen wandeling: het miezerde de hele dag en trouwens, Roger had nog pijn aan zijn voet.

O ja, Rogers nicht Jeannine (ook uitgenodigd) was er niet gisteren: ze belde me, net toen we in Opheers aankwamen, dat ze serieus ziek is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten