zondag 19 november 2017

De tentoonstelling is afgelopen

Vorige vrijdag waren Roger en ik van dienst op de tentoonstelling "Kleine Heerse verhalen uit de Groote Oorlog", van 13 tot 18 uur. Omdat dochterlief de tentoonstelling graag wilde bezoeken, ze dit weekend niet kon en door de week pas na 18 uur kon komen, wilden de uitbaters graag de schuur openhouden tot iets later. Elena, Matthias, Eva en hun ouders arriveerden iets over 18 uur. Ze vonden het allemaal heel interessant en de kindjes niet in het minst het appelsapje en het gebakje dat ze kregen.
Rong 19 uur reden we naar huis waar ik snel voor eten zorgde terwijl Matthias speelde en zijn zusjes tekenden.


Eigen foto's
Gelukkig had ik donderdagavond al het meeste voorbereid voor ons avondmaal zodat we al rond 19:30 uur aan tafel konden.

Kort na het vertrek van onze gasten haalden Roger en ik Hendrik af aan het station van Sint-Truiden. Een rest eten werd opgewarmd, de vaatwasser en de wasmachine draaiden tweemaal, we hingen was te drogen en begonnen aan een lange praatavond.

Gisteren, zaterdag dus, stonden we laat op, deden enkele boodschappen, reden nog eens langs de tentoonstelling waar heel veel volk was, dronken er iets, kwamen thuis om te eten (en ik eerst te koken uiteraard).  Hendrik heeft onze tentoonstelling met veel aandacht bestudeerd en zei ons dat hij het allemaal heel interessant vond.
Weer een lange praatavond maar we gingen toch iets vroeger slapen: vandaag werden Roger en ik al om 9:30 uur verwacht in Opheers.

We zouden daar de wacht houden (en boeken verkopen: de hele oplage is verkocht!) terwijl de andere leden van de werkgroep en meer dan 100 andere mensen de inhuldiging van een nieuw monument voor oud-strijders bijwoonden. Al dat volk kwam daarna naar de tentoonstelling waar ze (evenals wij) een broodmaaltijd kregen aangeboden.


Eigen foto's

Iets over 12 uur vertrokken Roger en ik terug naar huis. Er werd nog gepraat met Hendrik, we speelden Switch, Hendrik pakte zijn spullen in, ik belde naar Nany en om 17 uur reden we weer naar de Herkenrodehoeve. Daar aten we gezellig frietjes en vlees met de andere leden van de werkgroep.

Waarna we afscheid namen van elkaar en Roger en ik Hendrik naar het station van Sint-Truiden brachten. De tentoonstelling is afgelopen... En wij zullen nu iets meer vrije tijd krijgen.

Hoewel... nog niet meteen: binnenkort onder andere een afspraak met vriend Karel, de presentatie van het jongste boek van Boudewijn... en deze avond heeft Jan Gerits me de wijzigingen doorgestuurd die moeten aangebracht worden aan de jongste monografie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten