woensdag 22 augustus 2018

Babysitten

We gingen vandaag nog eens "babysitten" (het woord dekt eigenlijk de lading niet meer: er is geen baby meer bij!).

De kinderen kregen bezoek van hun buurtjes Lionel en Millie. Ze speelden een poosje samen maar eigenaardig genoeg niet buiten, ondanks het prachtige weer. Misschien was het te warm (we haalden weer net niet de 30°C in de schaduw) of waren ze bang van de vele wespen?

Nadat ze als vieruurtje wat fruit hadden gegeten, vroegen ze om naar filmpjes te kijken. Eva, die echt moe leek, wilde geen dutje doen... maar viel een uurtje in slaap op de grond voor de tv!

Eigen foto
Buiten zorgen voor het vieruurtje en koken, had ik dus bijna geen werk (er waren praktisch  geen ruzies) en ik keek mee naar de filmpjes. Er waren er enkele bij over Barbie, van een twijfelachtig niveau...

We zaten pas aan tafel met onze schoonzoon en de kindjes toen dochterlief (veel vroeger dan voorzien) aankwam. Met Elena spraken we over het verschil tussen een boek en een film en wat blijkt? Elena leest niet zo graag. Het gaat haar te traag. Ik had al opgemerkt dat ze veel trager leerde lezen dan ikzelf destijds en zelfs dan onze eigen kinderen. Ik weet niet wat de bedoeling daarvan is, maar het werkt duidelijk demotiverend.

Eva vertelde me fier dat ze binnenkort naar de "peuterschool" gaat en ze toonde me haar nieuwe boekentas. Gemaakt door onze dochter en heel mooi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten