donderdag 30 augustus 2018

Een cursus over de islam

Heel hard gewerkt vandaag! Nee, hoewel het eigenlijk al nodig zou zijn, ben ik niet opnieuw beginnen schoonmaken. Wel heb ik mijn tijd besteed aan heel wat anders, maar daarover later meer.

Bij wijze van wandeling liepen we daarna een dik uur rond in Sint-Truiden en gingen we er enkele winkels binnen (Roger doet dat graag). Het viel ons op dat er opvallend veel winkelpanden te koop of te huur staan. Een gevolg van de langdurige wegenwerken in die stad?

En ondertussen praatten we, onder andere over de islam. Roger lijkt er steeds zoveel over te weten en ik vroeg hem waar hij zijn kennis haalt.

Blijkt dat hij daar tijdens zijn studie bij professor Ryckmans een college over gevolgd heeft als keuzevak. Dat wist ik niet!
'Heb je die cursus nog?' vroeg ik hem. 'Ja, maar het zijn eigen notities, er was geen cursusboek', antwoordde hij.

Hij heeft me deze avond zijn notities gegeven. Ze lezen vlot en zijn heel interessant (hoewel ik er wat meer structuur in zou willen, maar ja, ik heb een heel slecht geheugen en moest destijds al mijn cursussen heel gestructureerd herschrijven om ze te kunnen memoriseren - in feite memoriseerde ik ze terwijl ik ze herschreef).

Jammer dat ik binnenkort even geen tijd zal hebben om verder te lezen, maar ik begon alvast deze avond wat te leren over de islam! Echt boeiend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten